Aktier: Mærsk stiger til tops trods mangel på breaking news

A.P. Møller-Mærsk holder tirsdag kapitalmarkedsdag, og aktien i konglomeratet stiger sideløbende til tops i det danske eliteindeks, der også samlet er præget af, at investorerne er købelystne.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: © Michael Kooren / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Europa ligger lidt i plus, og det gør Danmark også. Det er bankerne, der har det godt og ligger og trækker op. Der er lidt positivt nyt ude for de italienske banker, som smitter lidt af. Det har dog ikke den store betydning for de danske banker. De bliver trukket med op af sektoren som helhed,« siger Mads Zink, chefhandler i Danske Bank, til Ritzau Finans.

C20 Cap-indekset stiger tirsdag middag med 1 pct. til 985,87.

C20's tre bankpapirer, Danske Bank, Jyske Bank og Nordea, løftes med henholdsvis 0,5 pct. til 215 kr., 0,5 pct. til 332,40 kr. og 0,4 pct. til 78,45 kr.

MÆRSK STIGER TIL TOPS

Størst medgang er der dog til Mærsks B-aktie, der lægger sig i helt toppen af eliteindekset med en stigning på 5,1 pct. til 10.950 kr., efter at den ellers faldt fra åbningen. Mærsk afholder kapitalmarkedsdag og af præsentationsmaterialet fremgår blandt andet, at koncernen vil erstatte de 25 pct. af sin omsætning, som konglomeratet henter fra sine energiaktiviteter, med vækst inden for transportforretningen.

Ifølge Mads Zink er det dog samlet set sparsomt, hvor meget nyt Mærsk indtil videre har brugt dagen til at melde ud.

»Det er lidt overraskende, at Mærsk stiger så meget, idet der ikke er noget breaking news. Det er også en smule overraskende, set i lyset af hvor stærk Mærsk har været i december,« mener Danske Banks chefhandler.

Set over en måned er Mærsk-papiret steget med 22,5 pct.

DONG TABER UDBUD

En mindre god dag har Dong, efter at et konsortium ledet af Shell har vundet udbuddet af de hollandske havmølleprojekter Borssele 3 og 4 på i alt 680 megawatt med et bud på 54,50 euro per megawatt-time. Dong vandt i juli søsterprojekterne, Borssele 1 og 2, og der har været spekuleret i, at Dong også har budt på Borssele 3 og 4.

»Dong er pænt i minus, efter at det tabte udbuddet. Det er meget retfærdigt, at den falder et par procent på det. Det er en noget lav pris, som konsortiet vandt den på, og det giver måske en lille smule bekymring i forhold til fremtidige budrunder«, påpeger Mads Zink.

Mens Dong står tilbage som den store taber i denne omgang, så kan sejren til Shell-konsortiet været godt nyt for MHI Vestas Offshore Wind, som ifølge Windpower Monthly er blevet udnævnt til at være foretrukken leverandør af møllerne til projektet.

Dong-papiret falder med 2,3 pct. til 237,20 kr., mens Vestas-aktien stiger med 3 pct. til 411 kr.

SAS FREMLÆGGER REGNSKAB

Blandt sidepapirerne er der også fokus på SAS.

Flyselskabets regnskab skuffede umiddelbart analytikerne, når det kom til flyselskabets indtjening i fjerde kvartal. SAS fik et resultat af primær drift (EBIT) på 680 mio. svenske kr., mens analytikernes forventninger var et resultat på 901 mio. svenske kr. ifølge estimater indsamlet af SME Direkt. I samme periode sidste år var resultatet på 1282 mio. svenske kr.

SAS leverede til gengæld en noget bedre toplinje end ventet, idet omsætningen landede på 11.135 mio. svenske kr. mod ventet 10.941 mio. svenske kr.

SAS-aktien hæves med 2,7 pct. til 11,50 kr.

Cbrain brager 13,7 pct. frem til 54 kr., efter den danske softwarevirksomhed har indgået en aftale om sit første pilotprojekt med selskabets F2-system i USA.

Aftalen er indgået med "en højt profileret myndighed i den amerikanske centraladministration i Washington", der skal afprøve F2-produktet, fortæller Cbrain i en meddelelse.

Fra finanshuset Credit Suisse er der kommet et nyt kursmål for G4S. Det er løftet til 25,26 kr. fra tidligere 22,67. Anbefalingen er uændret "outperform". Det fremgår af data fra Bloomberg News. Sikringskoncernens aktie stiger med 2,1 pct. til 20,82 kr.

Carnegie har indledt dækning af Tryg med anbefalingen "hold" og et kursmål på 131 kr. Tryg-aktien falder med 0,4 pct. til 127,10 kr.