Aktier: Fed-møde lægger låg på asiatiske aktiemarkeder

De fjernøstlige aktier ligger uden ensartet retning tirsdag morgen, hvor udsvingene er forholdsvis små på de fleste børser i regionen.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: KAZUHIRO NOGI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange investorer holder sig tilbage, da de ønsker at se udfaldet af det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag, før de lægger investeringsstrategien fast op til årsskiftet.

»Markedet har prissat en USA-renteforhøjelse denne gang, men det, som er i fokus, er udsigterne ud over det. Investorerne har svært at foretage sig noget, når de først vil se, hvad detaljerne i Feds holdning er,« siger chefstrateg Yoshihiro Okumura fra Chibagin Asset Management Co. i Tokyo ifølge Bloomberg News.

I Tokyo får investorerne hjælp fra valutamarkedet, hvor en del markedsdeltagere har valgt at sælge ud af deres dollarbeholdninger op til Federal Reserves møde og det kommende årsskifte.

Nikkei-indekset stiger 0,3 pct., og det bredere Topix-indeks øger 0,4 pct.

De kinesiske markeder ligger modsat med kursfald. Det er på trods af et sæt ganske gode data for såvel detailsalg som industriproduktion.

Shanghai Composite-indekset falder 0,7 pct., og CSI 300-indekset dropper 0,8 pct., mens Hang Seng-indekset i Hongkong taber 0,4 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med små udsving tæt på nul tirsdag morgen.