Aktier: Fed-møde lægger låg på asiatiske aktiemarkeder

De fjernøstlige aktier ligger uden ensartet retning tirsdag morgen, hvor udsvingene er forholdsvis små på de fleste børser i regionen.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: KAZUHIRO NOGI

Mange investorer holder sig tilbage, da de ønsker at se udfaldet af det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag, før de lægger investeringsstrategien fast op til årsskiftet.

»Markedet har prissat en USA-renteforhøjelse denne gang, men det, som er i fokus, er udsigterne ud over det. Investorerne har svært at foretage sig noget, når de først vil se, hvad detaljerne i Feds holdning er,« siger chefstrateg Yoshihiro Okumura fra Chibagin Asset Management Co. i Tokyo ifølge Bloomberg News.

I Tokyo får investorerne hjælp fra valutamarkedet, hvor en del markedsdeltagere har valgt at sælge ud af deres dollarbeholdninger op til Federal Reserves møde og det kommende årsskifte.

Nikkei-indekset stiger 0,3 pct., og det bredere Topix-indeks øger 0,4 pct.

De kinesiske markeder ligger modsat med kursfald. Det er på trods af et sæt ganske gode data for såvel detailsalg som industriproduktion.

Shanghai Composite-indekset falder 0,7 pct., og CSI 300-indekset dropper 0,8 pct., mens Hang Seng-indekset i Hongkong taber 0,4 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med små udsving tæt på nul tirsdag morgen.