Aktier: Grøn bølge rammer Wall Street

Det tyder på, at de amerikanske aktieindekser åbner i samme grønne farve, som er gældende på det europæiske aktiemarked, og som også var trenden i Asien fra morgenstunden.

Foto: ANDREW GOMBERT.
Læs mere
Fold sammen

De amerikanske aktiefutures handles mandag med stigninger i omegnen af 1 pct., mens de britiske, franske og tyske ledende indeks bliver handlet op med 1,3 - 1,7 pct.

Samtidig stiger råvarepriserne. Det gælder ikke bare olie, men også metaller som aluminium, zink og jernmalm. Det har hjulpet med til at give mineaktierne et løft på de europæiske børser.

Den amerikanske referenceolie, WTI, koster mandag eftermiddag 31,10 dollar per tønde - det svarer til en stigning på 4,9 pct.

De formodede stigninger kommer til at ske efter en lidt mat afslutning på børsugen fredag. Her lukkede S&P 500-indekset så godt som uændret i 1917,78, mens Dow Jones faldt 0,1 pct. til 16.4391,99, og teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset modsat steg 0,4 pct. til 4504,43. Samlet set lå alle indeksene dog i plus set hen over ugen.

Storbanken HSBC, der falder på børsen i London, ser også ud til at blive sat tilbage i New York. Den falder 3,0 pct. i formarkedet efter, at banken har præsenteret et overraskende dårligt regnskab for fjerde kvartal af 2015. Her var banken hårdt ramt af øgede nedskrivninger på udlån til olie- og gasindustrien.

Der kan også komme fokus på medicinalgiganten Allergan, der står bag det rynkeudglattende Botox-præparat. Selskabet er kommet med regnskabstal før åbningstid og stiger i formarkedet 2,3 pct. Allergan havde i fjerde kvartal af 2015 et justeret overskud per aktie på 3,41 dollar mod analytikerforventningen om 3,34 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.