Aktier: Gode regnskaber og stigende olie gav højt humør på Wall Street

De amerikanske aktiehandlere havde igen armene i vejret tirsdag. En lidt forsigtig - men dog positiv - start blev afløst af en bredere optimisme i takt med, at gode regnskaber og positive strømninger fra oliemarkedet begyndte at rulle ind.

Foto: DON EMMERT.
Læs mere
Fold sammen

Tirsdag sluttede S&P 500-indekset med en stigning på 1,4 pct. til 1903,63. De tunge aktier i Dow Jones øgede 1,8 pct. til 16.167,23, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset havde dagens mindste stigning med et plus på 1,1 pct. til 4567,67.

- Vi begynder at se en indtjening, der ikke er helt katastrofal, så bekymringerne for, at alt det, der foregår i udlandet, vil rulle ind over de amerikanske resultater, er aftagende. Vi ser, at oliemarkedet har dannet en bund, og det hjælper også. Federal Reserve holder sig sandsynligvis i ro for en stund. Alle disse ting bidrager til et fald i det direkte salg, der har fundet sted i år, vurderer investeringschef Bill Schultz fra McQueen, Ball & Associates over for Bloomberg News.

Med stigende oliepriser var en af de store bekymringer ude af billedet, og investorerne kunne koncentrere sig om regnskabssæsonen.

Teleselskabet Sprint langede et flot regnskab med en stor opjustering over disken, og analytikernes benovelse gav sig udslag i et kurshop på ikke mindre end 18,7 pct.

Lockheed Martin, der producerer militært isenkram, leverede godkendte resultater i fjerde kvartal, men det var ikke nok til at tilfredsstille analytikerne. Forventningerne skuffede, og aktien foretog en mindre elegant landing på minus 0,5 pct.

Procter & Gamble, der producerer alt fra bleer til batterier og barberblade, kom ud af andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2015/16 med en 6 pct. bedre kerneindtjening end ventet. P&G-aktien steg efterfølgende 2,6 pct.

Kemikoncernen Dupont, der er moderselskab for Danisco, havde tilbagegang i fjerde kvartal sidste år, men koncernen levede alligevel op til forventningerne i markedet. Dupont-aktien sluttede 0,9 pct. højere.

Dagens største fokus var dog på verdens mest værdifulde selskab, it-giganten Apple. Koncernen fremlagde tal for det forskudte første kvartal efter børstid, og umiddelbart så udviklingen godt ud, omend gassen er ved at gå af iPhone-ballonen.

En stagnerende salgsvækst var ventet, men det var den forventede salgsnedgang i indeværende kvartal til gengæld ikke.

Apple solgte 74,8 mio. iPhones i løbet af kvartalet, svarende til en stigning på 1 pct. i forhold til samme periode sidste år. Stigningen er den laveste årlige vækstrate siden introduktionen af ​​iPhone-serien i 2007.

I andet kvartal ventes et salg i størrelsesordenen 50 til 53 mia. dollar samt en estimeret bruttomarginal i intervallet 39-39,5 pct.Analytikernes estimat for andet kvartals omsætning lød på 55,5 mia. dollar, med en bruttomarginal på 40 pct.

Apple-aktien faldt 2,6 pct. i eftermarkedet efter en stigning på 0,6 pct. i den ordinære børstid.

Tirsdagens optimisme er noget mere begrænset onsdag morgen, hvor de amerikanske aktiefutures handles med fald på 0,6-0,8 pct. ved 5.45-tiden.