Aktier: GN, Vestas og Pandora i kamp om toppladsen

En mere positiv holdning til GN-aktien hos tyske Commerzbank trækker onsdag middag aktien op i C20 Cap-indekset, hvor GN har selskab af Vestas og Pandora i kampen om de øverste placeringer.

En mere positiv holdning til GN-aktien hos tyske Commerzbank trækker onsdag middag aktien op i C20 Cap-indekset, hvor GN har selskab af Vestas og Pandora i kampen om de øverste placeringer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Samlet ligger C20 Cap-indekset ved middagstid onsdag i 1124,78 svarende til en stigning på 0,3 pct. i forhold til tirsdagens lukkeniveau.

Commerzbank hæver anbefalingen af GN-aktien til »køb« fra »hold« og løfter kursmålet til 250 kr. fra 190 kr. Men omvendt har franske Exane øget sin short-position - som er en satsning på kursfald i aktien - til 0,91 pct. af kapitalen fra 0,76 pct. Reaktionen i markedet er et plus på 1,4 pct. til 216 kr. for GN.

Der er ingen selskabsspecifikke nyheder om Vestas eller Pandora, der kan begrunde onsdagens stigning.

»Der er nok nogen, »der kalder bunden«, mener aktiestrateg i Formuepleje, Otto Friedrichsen om stigningen i Vestas, der siden det slemt skuffende regnskab for et par uger siden er faldet brat fra 527,50 kr. Tirsdag tabte aktien 3,4 pct., og onsdag ligger aktien 1,2 pct. højere i 391,30 kr.«

»Den har fået en stor nedtur, på grund af de udfordring Vestas står over for blandt andet med prispres i USA, men jeg har ikke set noget nyt for den i dag,« konstaterer aktiestrategen.

Pandora-aktien stiger 0,9 pct. til 557,50 kr. - også uden dagsaktuelle nyheder. Tirsdag kostede skuffende salgstal fra den amerikanske forhandler Signet et tab for Pandora-aktien på 3,8 pct.

DARZALEX-TAL REDDER IKKE GENMAB

Nederst i indekset ligger Genmab med et fald på 1,4 pct. til 1214 kr. trods et pænt spring frem på det amerikanske marked i oktober efter et relativt afdæmpet salg i september for kræftmidlet Darzalex. Tirsdag steg aktien 3 pct. uden selskabsspecifik forklaring.

»Ja, den falder. Men jeg tror også, at det var ventet, at salget ville komme igen, efter den svaghed vi har set på det seneste, og tallene viser, at svagheden i Darzalex var midlertidig. Tallene ligger en lille smule over det ventede,« bemærker Otto Friedrichsen.

PRES PÅ NOVO

Blandt onsdagens faldende aktier er også indekstunge Novo Nordisk, der mister 0,2 pct. til 328 kr. Medicinalkæmpen holdt kapitalmarkedsdag tirsdag uden voldsom kurseffekt - aktien lukkede 0,9 pct. højere. Onsdag reagerer finanshuset Bryan Garnier med en nedgradering af anbefalingen af aktien til "neutral" fra "hold", men kursmålet hæves til 345 kr. fra 335 kr.

BRØNDBY OPJUSTERER

Uden for eliteindekset ses der fremgang til fodboldaktien i Brøndby IF, som stiger 1,2 pct. til 0,83 kr. Fodboldklubbens sportslige succes smitter af på forventningerne, som opjusteres med 2-6 mio. kr., så underskuddet for hele året nu ventes at blive 22-26 mio. kr.

Også Bavarian Nordic er i fremgang med 2,6 pct. til 254,50 kr. USA har nu udnyttet en option på at sætte gang i Bavarians arbejde med et fase 3-forsøg med frysetørret Imvamune. Optionen, som udløser 37 mio. dollar i indtægter til Bavarian, er en del af den i alt 539 mio. dollar store kontrakt på koppevaccinen Imvamune, som de to parter har indgået.

Vestjysk Bank har også fremlagt kvartalstal onsdag formiddag, men her er reaktionen negativ med 0,7 pct. til 2,94 kr. Banken kan berette om færre basisindtægter, men også om lavere nedskrivninger i tredje kvartal, og forventningerne til hele årets basisresultat før nedskrivninger fastholdes i intervallet 400-450 mio. kr.

/ritzau/FINANS