Aktier: Beherskede udsving i C20 og lidt revanche til Vestas

Udsvingene er relativt små på fondsbørsen i København onsdag morgen, men der er dog lidt revanche til Vestas, som har været under pres både specifikt tirsdag og generelt de seneste uger.

Foto: Iris. Udsvingene er relativt små på fondsbørsen i København onsdag morgen, men der er dog lidt revanche til Vestas, som har været under pres både specifikt tirsdag og generelt de seneste uger.
Læs mere
Fold sammen

Efter godt et kvarters handel ligger det toneangivende danske C20 Cap-indeks 0,4 pct. højere, men kun én aktie flytter sig med mere end 1 pct.

Den aktie er Vestas, som var i skammekrogen igen tirsdag og faldt 3,4 pct. - så de seneste to ugers udvikling nåede op på et dyk på 32 pct. - men onsdag vender udviklingen. Vindmølleaktien får ellers et puf i negativ retning fra Credit Suisse, der sænker sit Vestas-kursmål til 370 kr. fra 430 kr. og gentager anbefalingen »underperform«.

Men Vestas, som har været ramt af et skuffende regnskab med ildevarslende udsigter samt bekymring om færre skattefordele i USA, stiger 1,2 pct. til 391,70 kr. efter 15 minutter og topper dermed C20 Cap.

Pandora er også lidt i bedring efter en hård tirsdag, hvor den amerikanske juvelerkæde Signet fremviste skuffende salgstal og et overraskende underskud. Nogle af årsagerne til de dårlige resultater var interne problemer hos Signet, men regnskabet blev alligevel tolket som endnu et faresignal for Pandoras amerikanske forretning, og aktien faldt 3,8 pct.

Onsdag stiger Pandora 0,2 pct. til 553,50 kr.

Genmab var til gengæld i topform og steg 3 pct. efter indsendelsen af to nye markedsføringsansøgninger i Europa og USA for kræftmidlet Darzalex, som biotekselskabet også får lov til at fortælle nyt om på en kommende konference.

Onsdag er der offentliggjort foreløbige Darzalex-salgstal for USA i oktober, der viser en vækst på 17 pct. til 90,6 mio. dollar ifølge Symphony Healths opgørelse. Væksten er på 12 pct. renset for en ekstra klinikdag i måneden ifølge Sydbank, der havde regnet med et salg på 86 mio. dollar.

»Hvis man kigger i forhold til estimaterne, så kommer det rigtigt positivt ud, og det burde gøre, at Genmab får en pæn dag i dag. Vi tror stadig ikke, det er nok til en opjustering i den her omgang, men det er i hvert fald positivt,« siger Anne Sophie Riis fra ABG Sundal Collier.

Genmab-aktien ligger dog 0,2 pct. lavere i 1228 kr. og blander sig i bunden af C20.

Uden for C20 Cap-indekset er der nyt fra Bavarian Nordic, som snart kan komme i gang med fase 3-forsøg for den frysetørrede udgave af koppevaccinen Imvamune, efter at USA's regering har udnyttet en option. Bavarian-aktien stiger 2,2 pct. oven på den melding.

Onsdag morgen har en række selskaber desuden fremlagt regnskab.

Vestjysk Bank øger overskuddet pænt, da et fald i indtægterne mere end opvejes af færre nedskrivninger på udlån. Bankens 2017-prognose om et basisresultat mellem 400 og 450 mio. kr. før nedskrivninger fastholdes, og bankaktien stiger 0,7 pct.

Brøndby IF tabte penge i tredje kvartal af 2017 - i modsætning til samme kvartal af sidste år - men alligevel ser fodboldselskabet lysere på fremtiden og skruer ned for underskudsprognosen for hele regnskabsåret takket være de gode sportslige resultater. Brøndby-aktien stiger 0,6 pct.

Nordic Shipholding måtte til gengæld nedjustere forventningerne for andet regnskab i træk. Nu ventes der et underskud på mellem 2,5 og 4,5 mio. dollar før skat i shipping-selskabet i 2017.

Resten af onsdagen byder også på regnskaber fra Danske Andelskassers Bank samt Royal Unibrew. Sidstnævnte ventes dog først på banen i aftentimerne efter børsens lukketid.

/ritzau/FINANS