Aktier: Rekordrækken blev genoptaget på New York-børserne

De amerikanske aktier lukkede med rekorder i såvel de tre hovedindeks som i Small Cap indekset Russell tirsdag. Især teknologiaktierne trak fremgangen, men også medicinalsektoren fulgte godt med.

De amerikanske aktier lukkede med rekorder i såvel de tre hovedindeks som i Small Cap indekset Russell tirsdag. Især teknologiaktierne trak fremgangen, men også medicinalsektoren fulgte godt med. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Omsætningen var en anelse lavere end normalt, og fraværet af større økonomiske data betyder en generelt lav handelsvolumen og reduceret likviditet - ikke mindst i lyset af Thanksgiving torsdag og en tidlig markedsafslutning fredag.

S&P 500-indekset lukkede med en stigning på knap 0,7 pct. i 5299,03, og Dow Jones-indekset sluttede med en gevinst på 0,7 pct. i 23.590,83. Nasdaq-indekset lukkede med et plus på 1,1 pct. i 6862,48.

Small Cap-indekset Russell endte i 1518,89 efter en stigning på godt 1,0 pct.

»Vi er midt i en sæsonbestemt årstid, hvor investorerne søger at øge porteføljen frem for at sælge ud af den, så vi har en opadgående bias,« siger porteføljeforvalter Bucky Hellwig fra BB&T Wealth Management til Reuters.

Vurderingen er, at likviditet, som har ligget på sidelinjen det meste af året, nu slippes løs.

»Aktierne har den bedste risikojusterede profil lige nu. Volatiliteten er lav, og tendensen er opadgående, og teknisk føler investorerne sig godt tilpas,« siger Bucky Hellwig.

Volatiliteten, målt på VIX-indekset i Chicago, faldt 0,9 point til 9,73 tirsdag, hvilket er det laveste niveau i to uger og blot 0,6 point fra det laveste nogensinde.

Med til at skubbe markedet op var Goldman Sachs, der øgede estimatet over den gennemsnitlige indtjening for S&P 500-selskaberne i 2018 og 2019 baseret på forventningerne til en amerikansk selskabsskattereform, globale trends og økonomisk vækst med langsomt stigende renter.

Onsdag morgen er investorernes humør højt på de asiatiske markeder, der fortsætter tirsdagens stigninger. De er dog lidt mere tilbageholdende, når det gælder de amerikanske aktiefutures, som ligger med små plusser under 0,1 pct.

Tirsdagens nøgletal viste et stærkere salg af eksisterende boliger i oktober end ventet, idet der blev solgt 5,48 mio. boliger ifølge sæsonjusterede og annualiserede tal. Det var en stigning på 2,0 pct. i forhold til måneden før.

Økonomerne havde ventet et salg på 5,40 mio. boliger svarende til en stigning på 0,2 pct. på månedsbasis.

TELEBRANCHEN ENESTE NEGATIVE SEKTOR

Der var en massiv overvægt af positive sektorer i S&P 500-sammenhæng, hvor kun telebranchen viste kursfald. Dagens minus på godt 0,5 pct. skal dog ses i lyset af mandagens kurshop på 1 pct. i den ellers så defensive sektor.

Medvirkende var AT&T, der har fået kastet grus i maskineriet i forsøget på at overtage Time Warner, idet justitsministeriet forsøger at stoppe handlen. AT&T faldt 0,9 pct.

Teknologiaktierne var i top med en stigning på 1,2 pct. efterfulgt af medicinal- og sundhedssektoren, der lukkede med et plus på 0,9 pct.

Blandt enkeltaktierne steg Urban Outfitters 3,7 pct., og Hormel Foods øgede 3,4 pct. efter at have fremlagt positive kvartalsresultater.

Modsat styrtdykkede Signet Jewelers godt 30 pct. efter at have rapporteret et overraskende kvartalstab og en nedjustering. Skuffelsen bredte sig til Tiffany, der faldt 0,8 pct.

/ritzau/FINANS