Aktier: Genmab, Vestas og Pandora fortsat i fokus

Der er fortsat spænding onsdag om tre af C20's mest bevægelige aktier, Genmab, Vestas og Pandora, som igen tilragede sig mærkbare kursudsving i tirsdagens handel.

Der er fortsat spænding onsdag om tre af C20's mest bevægelige aktier, Genmab, Vestas og Pandora, som igen tilragede sig mærkbare kursudsving i tirsdagens handel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

I morgentimerne tegner det til en let positiv aktiestemning i Europa, men det var også tilfældet tirsdag, hvor det toneangivende danske C20 Cap-indeks alligevel formåede at falde 0,3 pct. til 1121,5 trods en fremgang på 0,4 pct. i det brede europæiske Stoxx 600-indeks.

Pandora var værst ramt tirsdag, efter at den amerikanske juvelerkæde Signet fremviste skuffende salgstal og et overraskende underskud. Nogle af årsagerne til de dårlige resultater skulle findes i interne problemer hos Signet, men regnskabet blev alligevel tolket som endnu et faresignal for Pandoras amerikanske forretning, og aktien faldt 3,8 pct.

Ifølge analytikerne i ABG Sundal Collier, som har en positiv anbefaling af den danske smykkeaktie, vil presset dog ikke vare ved onsdag.

»Vi tror på en rebound i Pandora, selv om Signet lukkede med et fald på 30 pct. Vores vurdering er, at det hele var meget selskabsspecifikt, ud over det med vejret, som Pandora også er ramt af,« fortæller Anne Sophie Riis, børsmægler i ABG, til Ritzau Finans.

En anden presset aktie var Vestas, som faldt 3,4 pct. til 386,40 kr. og nu er dykket 32 pct. på knap to uger oven på et skuffende regnskab og bekymring om færre skattefordele i USA til branchen.

Onsdag får vindmølleaktien også et puf i negativ retning fra Credit Suisse, der sænker sit Vestas-kursmål til 370 kr. fra 430 kr. og gentager anbefalingen "underperform".

Genmab var til gengæld i topform og steg 3 pct. efter indsendelsen af to nye markedsføringsansøgninger i Europa og USA for kræftmidlet Darzalex, som biotekselskabet også får lov til at fortælle nyt om på en kommende konference.

Onsdag er der offentliggjort foreløbige Darzalex-salgstal for USA i oktober, der viser en vækst på 17 pct. til 90,6 mio. dollar ifølge Symphony Healths opgørelse. Væksten er på 12 pct. renset for en ekstra klinikdag i måneden ifølge Sydbank, der havde regnet med et salg på 86 mio. dollar.

»Hvis man kigger i forhold til estimaterne, så kommer det rigtigt positivt ud, og det burde gøre, at Genmab får en pæn dag i dag. Vi tror stadig ikke, det er nok til en opjustering i den her omgang, men det er i hvert fald positivt,« siger Anne Sophie Riis fra ABG Sundal Collier.

Novo Nordisk steg 0,9 pct. tirsdag, hvor selskabet holdt kapitalmarkedsdag. Det var småt med store nyheder på dagen, men efterfølgende kan der komme opdaterede syn fra analytikerkorpset, hvilket kan påvirke medicinalaktien.

Uden for C20 Cap-indekset er der nyt fra Bavarian Nordic, som snart kan komme i gang med fase 3-forsøg for den frysetørrede udgave af koppevaccinen Imvamune, efter at USA's regering har udnyttet en option.

DFDS-topchef Niels Smedegaard bringer sit rederi i fokus med et interview i dagbladet Børsen, hvor han fortæller om en stor tro på en god brexit-aftale. Ifølge ham er der 80 pct. sandsynlighed for, at EU og briterne laver en ny aftale uden voldsomme handelsbarrierer. Halvdelen af DFDS' forretning er afhængig af Storbritanniens økonomi.

Onsdag morgen har Nordic Shipholding fremlagt regnskab for tredje kvartal, og shipping-selskabet har igen måttet nedjustere forventningerne. Nu ventes der et underskud på mellem 2,5 og 4,5 mio. dollar før skat i 2017.

Resten af onsdagen byder også på regnskaber fra Brøndby IF, Vestjysk Bank og Danske Andelskassers Bank samt Royal Unibrew. Sidstnævnte ventes dog først på banen i aftentimerne efter børsens lukketid.

/ritzau/FINANS