Aktier: Genmabs sejrsstime brydes

FLSmidth og Genmab er onsdag morgen gået til bunds i et marked præget af små og overvejende negative kursbevægelser.

Foto: Nasdaq Copenhagen. FLSmidth og Genmab er onsdag morgen gået til bunds i et marked præget af små og overvejende negative kursbevægelser.
Læs mere
Fold sammen

C20 Cap-indekset er åbnet 0,1 pct. lavere i 1054,42 efter fald i 14 af de 20 eliteaktier. Den største dukkert tager Genmab, der falder med 1,4 pct. til 1248 kr. efter stigninger syv børsdage på stribe og lukkerekord tirsdag. Den seneste periode har aktien været løftet af voksende forventninger til knoglemarvskræftmidlet Darzalex, og søndag ventes igen positive data fra et fase 3 studie med Darzalex i kombination med det mest benyttede lægemiddel, Revlimid.

I bunden er også FLSmidth, der falder med 0,7 pct. til 242 kr., efter at Goldman Sachs har gentaget sin salgsanbefaling af aktien, der dog får løftet kursmålet med en tier til 210 kr.

A.P. Møller-Mærsk fortsætter de positive takter og stiger yderligere 0,9 pct. højere i 9085 kr. efter en stigning på 4,7 pct. tirsdag.

Mærsk blev ifølge chefhandler i Danske Bank Mads Zink tirsdag trukket af flere positive faktorer, herunder en højere oliepris og et aftagende pres på containerraterne, da containermarkedet er kommet i bedre balance. Onsdag morgen ligger prisen på en tønde Brent-olie 0,1 pct. højere i 51,49 dollar - hvilket er tæt på det højeste niveau siden november sidste år.

William Demants kapitalmarkedsdag kan tiltrække sig lidt opmærksomhed onsdag, hvor aktien har lagt ud med et fald på 0,4 pct. til 138,80 kr. Selskabets nye premium-høreapparat, Oticon Opn, er på vej til at blive rullet ud på markederne.

»Vi gik i gang med lanceringen i sidste uge. Der er faktisk ikke ret mange lande, der mangler nu. Vi har varmet markedet godt op på forhånd og sikret os, at langt de fleste markeder har været klar, når vores egen produktion var færdig,« siger Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Oticon, til Ritzau Finans i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdage tirsdag og onsdag.

SAS, der senere onsdag kommer med trafiktal for maj, er åbnet 1,1 pct. lavere i 17,70 kr.