Aktier: General Electrics falder til laveste niveau i fire år

General Electrics falder med 5,1 pct. til 22,37 dollar umiddelbart efter åbningen af det amerikanske aktiemarked fredag, hvilket ifølge Bloomberg News er det laveste niveau i mere end fire år.

Læs mere
Fold sammen

Det sker, efter at industrikonglomeratet, hvis vindenergi-division konkurrerer med danske Vestas, fredag har præsenteret et regnskab for tredje kvartal med en indtjening på 0,29 dollar per aktie, hvor der ellers var ventet 0,50 dollar per aktie ifølge Bloomberg News.

General Electrics nedjusterede som følge heraf sine forventninger til helåret og forventer nu en indtjening per aktie mellem 1,05 og 1,10 dollar mod tidligere mellem 1,60 og 1,70 dollar per aktie.

De store indeks i USA er som indikeret af handlen med aktiefutures åbnet positive. Dow Jones- og S&P 500-indekset stiger begge med 0,3 pct., mens Nasdaq-indekset stiger med 0,4 pct.

Fredag har Procter & Gamble, som producerer og markedsfører flere forbrugsvarer heriblandt Pampers bleer, også fremlagt regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/2019.

Omsætningen i kvartalet var på 16,65 mia. dollar, en spids lavere end analytikernes forventning, mens kerneresultatet per aktie var 1,09 dollar, hvilket var marginalt bedre end analytikernes forventning om et resultat på 1,08 dollar ifølge Bloomberg News.

Procter & Gamble-aktien falder med 3,1 pct. til 88,79 dollar.

Ligeledes fredag har Schlumberger, som er en af de største underleverandører til oliebranchen, præsenteret regnskab dog for tredje kvartal.

Her klarede Schlumberger sig som ventet på både top- og bundlinjen, men selskabet sænkede alligevel sine forventningerne til investeringsniveauet for hele året.

Selskabet falder med 3,8 pct. til 62,07 dollar på det amerikanske marked.