Aktier: Fokus på ISS efter storaktionær-exit

Rengørings- og servicekoncernen ISS vil formentlig få endnu en dag med investorernes opmærksomhed, efter at kapitalfonden EQT og den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har solgt alle deres aktier i selskabet.

Læs mere
Fold sammen

Overordnet set er der udsigt til en positiv åbning af den europæiske handelssession. De amerikanske aktier gik nemlig frem efter dansk børslukketid, og futures i både de amerikanske indeks og det tyske DAX-indeks peger op fredag morgen. Det danske C20 Cap-indeks sluttede torsdag i 949,04.

Der er solgt ISS-aktier for en samlet værdi af 7,3 mia. kr., der udgøres af knap 35,8 mio. aktier, svarende til 19,3 pct. af den samlede aktiekapital i den danske servicekoncern. Der var ifølge Ritzau Finans' oplysninger allerede rygter om frasalget inden for børstid torsdag. Afregningskursen ligger på linje med slutkursen torsdag, hvor ISS-aktien faldt 4 pct. til 204,10 kr.

Salget er foregået i en såkaldt accelereret bookbulding, som blev annonceret sent torsdag eftermiddag. ISS har selv købt 1 mio. af aktierne.

EQT og Goldman Sachs købte ISS af børsen i 2005, og gav den danske service- og facility management-koncern comeback som børsnoteret selskab den 12. marts 2014.

Uden for C20 er der fortsat god appetit på Bavarian Nordic. Det amerikanske børshus Jefferies følger i hælene på en lang række af sine kollegaer og hæver kursmålet for biotek- og vaccineselskabets aktie.

Kursmålet løftes med 180 kr., eller næsten 77 pct., til 415 kr. Anbefalingen er uændret "køb".

Jefferies var blandt få finanshuse, der endnu ikke havde justeret sit syn på Bavarian-aktien i kølvandet af biotek- og vaccineselskabets partneraftale med Bristol-Myers Squibb om lægemiddelkandidat Prostvac onsdag i sidste uge.

Aktien i Bavarian Nordic sluttede torsdag i 323 kr. efter en stigning på 1,3 pct. Siden offentliggørelsen af partneraftalen er Bavarian steget 53 pct.

Der fragår udbytte på 5 kr. per aktie i ALK-Abelló, 1,60 kr. per aktie i DSV og 7,08 kr. per aktie i Sydbank. Sidstnævnte har på sin generalforsamling torsdag aften valgt den tidligere nationalbankdirektør Torben Nielsen som ny bestyrelsesformand.

Zealand Pharma har præsenteret sit regnskab for 2014 før børsåbning. Biotekselskabet kom ud af 2014 med en omsætning på 154 mio. kr. mod 6,6 mio. kr. året før. Trods omsætningsstigningen ligger resultatet af den primære drift forsat i minus. I 2014 endte den post på -74 mio. kr. mod -186 mio. kr. i 2013. Resultatet efter skat er på -65 mio. kr. i 2014 mod -183,7 mio. kr. året før.

En af børsens mere upåagtede aktier, Rella, vil formentlig træde lidt ud af sin anonyme tilværelse. Selskabets eneste aktivitet er at eje aktier i mediekoncernen Aller, men de aktier vil Rella nu sælge til Aller Holding for 19.000 kr. per stk. Det vil give et forventet provenu på 77 kr. per aktie, hvilket er cirka 65 pct. over torsdagens lukkekurs på 46,70 kr.

Meningen er, at selskabet Rella skal likvideres efter aktiesalget, oplyser Rella i en fondsbørsmeddelelse.