Aktier: FLSmidth-kollega tager stort kurshop efter regnskab

Den amerikanske koncern Joy Global, der ligesom FLSmidth leverer udstyr til mineindustrien, har en fremragende torsdag på aktiemarkedet, efter at selskabet overraskende formåede at præstere et overskud i sit seneste regnskab.

Læs mere
Fold sammen

Selskabet landede et plus på 0,09 dollar per aktie i andet kvartal, mens aktieanalytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet et minus på 0,01 dollar. Og den positive overraskelse bliver belønnet med et plus på hele 9,5 pct.

Bevægelserne på det amerikanske marked generelt er derimod noget mere afdæmpede. De tre toneangivende aktieindeks i USA, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, falder 0,2-0,3 pct.

Bag sig har investorerne en rentemeddelelse fra ECB, der som ventet fastholdt sine renteniveauer, samt ADP-jobrapporten, som viser udviklingen på det private arbejdsmarked i USA.

Her viste tallene for maj, at 173.000 fik job, hvilket ifølge Bloomberg ramte fuldstændig plet i forhold økonomernes forventninger.

Rapporten er forløberen til den officielle jobrapport, der kommer fredag og bliver betragtet som det mest væsentlige nøgletal på kloden.

Tallene kan muligvis blive afgørende for, hvornår den amerikanske centralbank næste gang hæver renten og dermed lemper pengepolitikken.

Bankens politik er dog ikke det eneste usikkerhedsmoment, som investorerne i øjeblikket har i hovederne. Også Storbritanniens afstemning om EU-medlemskabet senere på måneden trykker.

- Der er så meget at vente på. Jeg tror ikke, at vi kommer til at se nogle "sorte svaner" (uforudsete hændelser, red.) i denne måned, men folk vil være forsigtige og have en defensiv tilgang, mens de venter på, at tingene udfolder sig, siger Daniel Westson, der er investeringschef ved kapitalfonden Aimed Capital, til Bloomberg News.

OPKØB I FOKUS

Ellers har der været nyt fra konglomeratet Johnson & Johnson, der blandt andet har et samarbejde med Genmab. Selskabet har købt Vogue International for 3,3 mia. dollar.

Vogue International producerer en stribe forskellige skønhedsprodukter som shampoo, balsam og hårvoks. J&J-aktien stiger 0,3 pct.

I en anden sektor er softwarevirksomheden Qlik Technologies på vej mod et salg til kapitalfonden Thomas Bravo i en handel til 3 mia. dollar. Buddet lyder på 30,50 dollar per aktie, og Qlik-aktien stiger torsdag 4,3 pct. til 30,22 dollar.

/ritzau/FINANS