Aktier: FLS og TDC kan komme i fokus efter konkurrentnyt

Der er ingen entydig retning for de europæiske - og hermed danske - aktier fredag morgen, hvor flere selskaber i C20 har kunnet se regnskaber fra udenlandske konkurrenter.

Arkivfoto: New York Stock Exchange (NYSE). Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON

I Asien har aktiestemningen været primært negativ, og der kommer også svage tegn fra USA.

Til gengæld er euroen presset ned i sit laveste niveau siden marts oven på torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank, hvilket øger konkurrenceevnen blandt selskaberne på det europæiske kontinent og gør aktierne billigere. Det kan medvirke til en øget appetit på at investere i netop europæiske aktier fredag.

Indikationerne fra futures tyder dog mest af alt på en åbning uden store udsving i den tidlige handel. Regnskaber fra blandt andre SAP, Daimler, Volvo, Telia og Ericsson vil dog påvirke især børserne i Frankfurt og Stockholm.

NETS PÅ EGNE BEN

Nets skal nu stå på egne ben på børsen oven på sidste måneds nynotering. Stabiliseringsperioden er overstået, og Deutsche Bank, der har været støttebank, har i øvrigt ikke valgt at udnytte sin overallokeringsret. Nets-aktien er da også faldet fra 150 kr. ved noteringen til 130,60 kr.

TDC kan fredag morgen se konkurrenten Telia opleve pres på indtjeningen i Danmark. I tredje kvartal dykkede Telias danske driftsoverskud 7 pct. til 197 mio. svenske kr., og antallet af kunder faldt - både inden for mobiltelefoni og bredbånd. Samlet præsterede Telias også et enormt underskud på grund af en nedskrivning på 12,5 mia. svenske kr. relateret til en korruptionssag.

Genmab og partneren Janssen risikerer at skulle sende 10 pct. af indtægterne fra succesmidlet Darzalex videre, hvis de taber den verserende patentsag med tyske Morphosys. Det vurderer Citi ifølge Børsen. Sagen blev anlagt i foråret, da Morphosys mener at have ret til en del af indtægterne til knoglemarvskræftmidlet.

Jyske Bank er på vej med minusrenter for indlån, når det gælder erhvervskunder, skriver Børsen. Banken vil ikke selv kommentere oplysningerne op til næste uges regnskab. Tidligere har Spar Nord, Nordea og Danske Bank indført lignende tiltag.

KURSMÅL OP OG NED

Netop Nordea og Danske Bank er blevet kigget efter i sømmene hos Royal Bank of Canada, der hæver kursmålet for begge aktier. Nordeas kursmål lyder nu på 69,11 kr. mod tidligere 59,27 kr. RBC?s anbefaling er fortsat den neutrale ?sector perform? for aktien, der kostede 70,20 kr. torsdag eftermiddag.

Danske Banks kursmål er løftet til 220 kr. fra 202 kr., mens anbefalingen ifølge Bloomberg fortsat er positiv med "outperform" for banken, der stod i 208,60 kr. ved lukketid torsdag.

Dong Energy nyder også godt af et hævet kursmålet - denne gang hos Morgan Stanley, der øger med 10 kr. til 275 kr., mens anbefalingen fortsat lyder på "ligevægt", fremgår det af data fra Bloomberg. Dong-aktien lukkede i 268 kr. torsdag.

SAS' kursmål sænkes til gengæld af Nordea, der sætter målet 12 pct. lavere til 13,04 kr. mod tidligere 14,84 kr. Anbefalingen hedder "hold" ifølge data fra Bloomberg.

OLIE- OG AKTIENYT

A.P. Møller-Mærsk kan fredag blive påvirket af nyt om prisniveauet på containerfragt på ruterne fra Asien til Europa, der betragtes som de vigtigste handelsruter blandt rederierne. Desuden er olieprisen i bevægelse efter skiftende meldinger om muligheden for en fastfrysning af produktionen i Opec-landene.

Blandt andre C20-selskaber vil FLSmidth kunne skele til nyt fra finske Metsos kvartalsregnskab, der melder om en stabilisering på minemarkedet, mens Vestas-aktionærer efter middag kan spejde efter interessante meldinger fra amerikanske General Electric.

Bang & Olufsen fortalte sent torsdag, at den kinesiske rigmand Qi Jianhong, der samlet ejer 20,7 pct. af aktierne i B&O, vil overdrage 15 pct. af sine B&O-aktier til Sparkle Roll Group, der er børsnoteret i Hongkong. Qi Jianhong øgede senest sin ejerandel i B&O for godt en uge siden, da han erhvervede omkring 0,5 pct. af kapitalen.