Aktier: Fingerprint tager stort kursfald i ellers grønt marked

Svenske Fingerprint. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON LEE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Svenske Fingerprint får en ordentlig ørefigen af investorerne mandag i et ellers generelt positivt europæisk aktiemarked, der har startet ugen en del bedre, end den sidste sluttede.

Fredag bød således på brede fald efter en mulig terroraktion i England og et nyt missilangreb fra Nordkorea. Det bidrog til at sende de europæiske børser ned, og for det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks sluttede dagen 0,4 pct. lavere.

Men mandag ser optimismen ud til at være tilbage hos investorerne, som sender Stoxx 600-indekset op med 0,5 pct., ligesom de ledende indeks på børserne i London, Frankfurt og Paris stiger mellem 0,3 og 0,6 pct.

En af de aktier, som har en rigtig god dag, er den norske gødning- og kemikalieproducent Yara. Selskabet har fået løftet både anbefaling og kursmål af Danske Bank, og det sender aktien op med 4,7 pct. til 363 norske kr., hvilket giver en topplacering i Stoxx 600-indekset.

Også det franske elselskab EDF har en god dag, efter at Goldman Sachs har løftet anbefalingen af aktien på baggrund af mere positive markedsudsigter. EDF-aktien stiger med 3,2 pct. til 10,24 euro.

Blandt de aktier, som er kommet skidt fra start i den nye uge, finder man Fingerprint, der fremstiller teknologi til genkendelse af fingeraftryk. Selskabet har fortalt, at det venter en omsætning i tredje kvartal på mellem 800 og 840 mio. svenske kr. mod analytikernes forventninger på 1,46 mia. svenske kr. ifølge Bloomberg.

Den forventede lavere omsætning skyldes, at reduktionen af priserne på biometriske sensorer er sket hurtigere end ventet, dollar er svækket samt et forsigtigt marked, fortæller Fingerprint.

Reaktionen blandt investorerne er et kursfald på 23,1 pct. til 25,78 svenske kr.

/ritzau/FINANS