Aktier: Endnu en dag i grønt med sorte aktier i top

Det amerikanske aktiemarked endte onsdag højere i kølvandet på stigende oliepriser. Stigningerne var dog ikke massive.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Det brede S&P 500-indeks steg 0,4 pct. til 1986,45, mens det gamle hæderkronede Dow Jones-indeks steg 0,2 pct. til 16.899,32. Det teknologidominerede Nasdaq-indeks lukkede i indeks 4703,42 efter en stigning på 0,3 pct.

Stigningerne blev ført an af energiaktierne, der steg til det højeste niveau i et par måneder. Futuresprisen på den amerikanske referenceolie, WTI, steg 0,8 pct., og stigningen fortsætter torsdag morgen i Asien, hvor den stiger yderligere 0,4 pct. til 34,79 dollar per tønde. Det er det højeste niveau siden slutningen af januar.
Futures på aktierne ligger på den baggrund højere i Asien, hvor der på de tre ledende amerikanske indeks ses stigninger på 0,2-0,3 pct.
Blandt onsdagens største vindere sås de to mindre energiselskaber Murphy Oil og Soutwestern Energy, der steg henholdsvis 12,1 opg 10,5 pct., men stort set samtlige ti største stigninger onsdag var energirelaterede aktier.

Med til at understøtte og fortstærke den positive tendens på aktiemarkedet onsdag var ADP-rapporten, der overraskede positivt, ligesom en række andre nøgletal tidligere på ugen.

ADP’s beskæftigelsesrapporten over det private amerikanske jobmarked viste en stigning på 214.000 job i februar, hvilket var noget bedre end de ventede 190.000 jobs efter en stigning på 205.000 måneden inden. ADP er en privat rapport, der bruges som en indikator for den officielle arbejdsmarkedsrapport fra det amerikanske beskæftigelsesministerium, som udsendes fredag.
Det såkaldte frygtindeks, der måler volatiliteten på det amerikanske aktiemarked, faldt onsdag til det laveste niveau i år.

/ritzau/FINANS