Aktier: Efterslæb og kinesiske huspriser kan præge dansk marked

Mens de danske investorer spiste varme hveder og holdt fri Store Bededag, sendte handlerne på de fleste andre markeder aktierne op.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Europa steg det brede Stoxx 600-indeks 0,1 pct., og efter at have været udsat for en hård landing torsdag, svingede de amerikanske aktier omkring nul det meste af fredagen, inden investorerne trak markedet i positiv retning mod slutningen af handelssessionen.

Investorernes opmærksomhed er mandag morgen rettet mod det kinesiske boligmarked, der viste en sjælden afkøling i april. Priserne på nye huse steg i de færrest antal byer i halvandet år i takt med, at økonomien er bremset.

Priserne steg i 44 af de 70 byer, der er omfattet af prisstatistikken. Måneden før var det i 56 byer.

Det er de færreste storbyområder med prisstigninger siden oktober 2012, hvor der blev registreret stigninger i blot 35 byer.

På den baggrund regner Nordea alt i alt med en svagt positiv åbning på det danske aktiemarked.

- Udviklingen kan hurtigt vende igen. Vi har fået lidt skuffede boligtal fra Kina, og det trækker i den anden retning. Man vil gerne hele tiden have bekræftelse af, at det går fremad i økonomien, før man er villig til at købe yderligere ind i de her markeder, som er steget meget, siger aktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea.

Kort før markedets åbning har Vestas annonceret en ordre på 148 MW i USA. Ordregiver er First Wind, og der er tale om en Supply Only-ordre. Vestas-aktien lukkede torsdag i 265 kr.

Mandag er en forholdsvis stille start på ugen, der ellers byder på de sidste tunge regnskaber fra den danske børs, nemlig Mærsk og Topdanmark.

Dagens regnskaber kommer fra Monberg og Thorsen og Højgaard Holding, der sammen står bag entreprenørkoncernen MT Højgaard. MT Højgaard koncernen forventer en omsætning i 2014 på 7,0 til 7,5 mia. kr. med et positivt resultat af primær drift (EBIT) på 150-225 mio. kr. svarende til en margin på 2-3 pct. før regulering for særlige poster.

Aktien i Højgaard Holding sluttede torsdag i kurs 276, mens aktien i Monberg og Thorsen sluttede i kurs 357.

I eftermiddag kommer der regnskab fra Hartmann, der bedst er kendt for sine æggebakker. Hartmann-aktien lukkede torsdag i 191 kr.

Forud for markedets åbning har Mærsk fået løftet sin anbefaling hos DNB Nor til "køb" fra "hold", fremgår det af Bloomberg. Mærsks B-aktie lukkede torsdag i 13.200 kr.

Transportkoncernen DSV har mistet sin købsanbefaling hos det amerikanske børshus Goldman Sachs, der har reduceret til "neutral". Kursmålet er kun justeret marginalt til 192 kr. fra 193 kr.

Det fremgår af Bloomberg News.

DSV lukkede torsdag i 177,2 kr.

Den amerikanske storbank JPMorgan har løftet sit kursmål for Coloplasts aktie til 323 kr. fra tidligere 291 kr. Anbefalingen er stadig "neutral".

Det fremgår af Bloomberg News.

Coloplasts aktie lukkede torsdag i 474,1 kr.

Parken kan komme til at nyde godt af, at FC København søndag fik en fremragende afslutning på Superligaen, da det lykkedes Ståle Solbakkens mandskab at sikre sig sølvmedaljerne.

Med en sejr på 3-2 over OB skal FCK ud at spille kvalifikation til Champions League til efteråret i stedet for FC Midtjylland, der på sidste spilledag dumpede ned på tredjepladsen.

Parken-aktien lukkede torsdag i kurs 75

/ritzau/FINANS

Sine Schack Vestergaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk