Aktier: Danske Bank og Genmab fører an i forårsgrønt C20

Der er forårsstemning på aktiemarkedet tirsdag, hvor Danske Bank og Genmab fører an i toppen af C20. Begge uden selskabsspecifikke nyheder.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det danske C20 Cap-indeks stiger 0,5 pct. efter et kvarters handel til 1073,12.

Skuffelsen over Trumps nederlag i Kongressen fredag er vendt til håb om, at Trump-administrationen snart får held til at gennemføre en hurtig reform med blandt andet lettelser på skatteområdet. Den optimisme sendte mandag amerikanske aktier højere, og tirsdag morgen var der også stigninger i Asien, og de har nu forplantet sig til Europa.

Udsigterne for aktier er generelt lyse, hvis man skal tror Nordeas seniorstrateg Morten Hessner.

Han mener, at man skal fastholde sin investeringsstrategi selvom den politiske medvind fra USA er aftaget.

»De økonomiske nøgletal fortsætter med at være stærke, og derfor er vi også komfortable med at anbefale, at man bliver ved med at overvægte aktier i sin portefølje,« konkluderer han.

Danske Bank stiger med 1 pct. til 238,30 kr., og Genmab, der holder generalforsamling tirsdag eftermiddag, stiger med 1,2 pct. til 1400 kr.

A.P. Møller-Mærsk, hvis B-aktie faldt 2,1 pct. mandag til 11.310 kr. stiger 0,6 pct. til 11.380 kr. Selskabet holder generalforsamling til tirsdag.

Lundbeck, der ifølge Børsen, er på udkig efter forskertalenter og opdagelser, der kan blive til lægemidler, stiger 0,4 pct. til 317,90 kr. Denne uge skal sikre en håndfuld potentielle aftaler, som ventes indgået i løbet af 2017, og som kan sikre medicinalkoncernens vækst på langt sigt, skriver Børsen.

Det er Handelsbankens vurdering, at aktiens nuværende prisfastsættelse begrænser kurspotentialet på den korte bane. Det fremgår af en morgenkommentar.

Vestas stiger 90,8 pct. efter at have fået sænket kursmålet til 640 kr. fra 650 kr. af Goldman Sachs, der dog fastholder anbefalingen køb. Chr. Hansen har fået løftet kursmålet af ABG Sundal Collier til 429,80 kr. fra 419,10 kr. Anbefalingen er stadig hold. Chr. Hansen-aktien falder dog 0,1 pct. til 440,90 kr.