Aktier: Mismodet efter fredagens Trump-fiasko bider sig fast

De amerikanske aktier starter ugen ud med fald på op mod 1 pct., og dermed fortsætter mismodet, efter at den amerikanske præsident Donald Trump i fredags måtte opgive at få en reform af sundhedsområdet i gennem.

Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset falder med til at falde 0,8 pct. fra start, Dow Jones-indekset er nede med 0,7 pct., mens aktierne i Nasdaq-indekset falder 0,7 pct. fra handelsstart mandag. S&P-indekset ligger i sit laveste niveau i seks uger, skriver Bloomberg News.

Trumps opgør med Obamacare led skibbrud i fredags, og det har fået tvivlen til at blomstre i forhold til, om præsidenten kan levere på løfterne om skattereform og kapitalindsprøjtning i infrastrukturprojekter, som han gik til valg på.

- Hindringerne for en skattereform er mindst lige så store som dem, der nu har blokeret for en reform af sundhedssektoren. Det er nu helt klart, at reformer af skat og lovgivning kommer til at tage meget længere tid, end mange investorer har håbet på, siger Tan Kai Xian, analytiker hos Gavekal Research, til Bloomberg News.

På selskabsfronten har fusionen mellem de to amerikanske kemigiganter Dow Chemical og Dupont fået EU-Kommissionens godkendelse. Men mismodet tager fart, og Dow Chemical falder med 0,6 pct., mens Dupont nøjes med et minus på 0,4 pct. efter få minutters handel.

Den nye store kemikæmpe skaber en sand gigant med en markedsværdi på 140 mia. dollar, skriver Financial Times.

Godkendelsen er betinget navnlig af frasalget af store dele af Duponts globale pesticidvirksomhed, hvilket skal sikre, at konkurrencen på området forbliver høj.

Også storbanken Bank of America falder mandag med hele 3,5 pct., da netop banksektoren er en af de sektorer, der har redet med på stigningsbølgen fra de valgløfter, som Trump er kommet med.

I den modsatte ende ligger Snap Inc., der er selskabet bag Snapchat, med et plus på 0,4 pct., efter at selskabet har fået en købsanbefaling fra analytikerne hos Citigroup og et kursmål på 27 dollar. Aktierne i Snap Inc. blev tidligere på måneden udbudt til 17 dollar ved børsnoteringen, men steg til 24,48 dollar på første dag. Fredag lukkede aktien i 22,74 dollar.