Aktier: Chr. Hansen med regnskab op til ventet rød åbning

Foto: Asger Ladefoged

Ovenpå onsdagens rekordhøje aktieindeks tyder det på, at aktierne vil komme til at bløde en smule og farve C20 Cap-indekset overvejende rødt.

Både faldende amerikanske renter natten til torsdag, lavere futures og negative asiatiske markeder torsdag morgen får det til at tyde på, at de danske aktier vil falde i løbet af dagen.

Op til torsdagens åbning har Chr. Hansen fremlagt regnskab. Selskabet kom næsten ud som ventet af andet kvartal af det skæve regnskabsår 2016/17. Mens omsætningen landede som ventet, så var overskuddet af driften (EBIT) før særlige poster svagere end ventet.

Omsætningen var på 259,4 mio. euro, og overskuddet af primær drift (EBIT) før særlige poster lød på 70,1 mio. euro, fremgår det af regnskabet torsdag morgen.

Til sammenligning havde aktieanalytikerne set frem til en omsætning på 259,2 mio. euro og et EBIT-overskud før særlige poster på 73,8 mio. euro, viser estimater fra Ritzau Estimates.

Ingredienskoncernen regner fortsat i regnskabsåret 2016/2017 med at opnå en organisk salgsvækst på 8-10 pct. og en driftsmargin, EBIT-margin, på lidt over 28,2 pct., som var niveauet i 2015/16.

Chr. Hansen lukkede onsdag i 454 kr. efter at være steget 0,9 pct.

HOLD ØJE MED HØREAPPARATER

GN Store Nord og William Demant Holding er værd at holde i kikkerten, da begge de danske selskaber har pakket høreapparaterne og er taget til Audiology Now-konferencen i USA.

GN Store Nord faldt 0,6 pct. onsdag og lukkede i 161 kr.

William Demant Holding lukkede i 145,60 kr. efter at være faldet 0,9 pct.

Græsset var onsdag grønnere ved andre aktier i C20, især ved ISS. Selskabet lukrerede onsdag på positive vibrationer fra et større amerikansk opkøb, og den opmærksomhed kan fortsætte torsdag.

Efter børslukketid tirsdag annoncerede selskabet, at det har købt det amerikanske cateringserviceselskab Guckenheimer for en pris på gældfri basis på 1,5 mia. kr. ISS-aktien nød også godt af, at finanshuset Carnegie hævede anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold".

ISS-aktien steg med 4 pct. og endte i 275,70 kr.

ORDRER OG OPKØB GAV ONSDAG GRØNT C20

Nets steg med 2,7 pct. og lukkede i 114,10 kr. efter at have annonceret opkøb i Finland.

FLSmidth, der onsdag lukkede i 379,60 kr. efter at være steget 1,5 pct., kommer muligvis til at stige yderligere torsdag efter at have bekræftet rygter om en ordre fra Rwanda.

Flere investorer lader endvidere til at have fornyet tro på Novo Nordisk-aktien, der generelt har fået det bedre hen over de sidste uger. Novo Nordisk steg onsdag 0,4 pct. og lukkede i 251,10 kr.

Carlsberg har fået hævet kursmålet på sin B-aktie til 650 kr. fra 630 kr. B-aktien lukkede onsdag i 645,5 kr. efter at være faldet 0,2 pct.