Zealand Pharma vil hente op til 1,1 milliard kr. ved børsnotering

Biotekfirmaet Zealand Pharma bekræfter nu, at man går målrettet efter en børsnotering. Prospektet er offentliggjort og viser, at selskabet går efter at hente op til 1,1 milliarder kr. ved salg af nye aktier. (Opdateret kl. 10.28)

David Solomon, adm. direktør for Zealand Pharma. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Zealand Pharma bekræfter nu at selskabet går efter en børsnotering, som tidligere omtalt på Business.dk. Selskabet har i dag offentliggjort et børsprospekt.

Det viser, at biotekfirmaet vil sælge mellem 7,8 og lige knap 9 mio. nye aktier til en pris på mellem 86 og 120 kr. pr. aktie. Det betyder, at Zealand Pharma får mellem 670 og 1.077 mio. kr. i kassen, før omkostningerne til børsnoteringen. Pengene skal bruges til fortsat udvikling af selskabets lægemiddelkandidater, først og fremmest Lixisenatide, der er et middel til behandling af diabetes.

Ifølge beregninger foretaget af Business.dk vil Zealand Pharma ved sin børsdebut få en markedsværdi på mellem 2,2 og 3,2 milliarder kr., afhængig af udbudskurs og hvor mange nye aktier der i sidste ende bliver solgt.

De eksisterende aktionærer, der blandt andet omfatter en række venture-fonde og Lønmodtagernes Dyrtidsfond, vil ikke sælge aktier i forbindelse med børsnoteringen.

Udbudsperioden for de nye aktier begynder den 9. november og slutter senest den 18. november, med en første noteringsdag den 19. november.

Aktierne bliver solgt af Danske Markets sammen med den amerikanske investeringsbank Jeffries, og de får hjælp af investeringsbankerne SEB Enskilda og Bryan, Garnier & Co.