Vraget kronprins forlader Novo Nordisk

Novo Nordisks koncerndirektør med ansvar for USA, Jakob Riis, forlader selskabet. Han tabte sidste år konkurrencen om at blive ny topchef i medicinalgiganten.

(Foto: NIELS AHLMANN OLESEN/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisks vragede kronprins, Jakob Riis, forlader Novo Nordisk.

Det oplyser Novo Nordisk i en fondsbørsmeddelelse.

Jakob Riis har siden 1. september haft ansvaret for Novo Nordisks problemramte forretning i USA.

Det var et job, han overtog i forbindelse med en større ledelsesrokade, da Lars Rebien Sørensen stoppede som topchef. Her blev 50-årige Jakob Riis forbigået til topchefposten til fordel for den jævnaldrende Lars Fruergaard Jørgensen.

I USA skulle Jakob Riis stå i spidsen for at få styr på det besværlige amerikanske marked, hvor myndigheder og en ny præsident har lagt et stort prispres på medicinalindustrien. I den forbindelse havde Jakob Riis angiveligt fået større frihedsgrader i forhold til Bagsværd til at lede den amerikanske forretningen end hans forgænger.

Jakob Riis' afløser i USA bliver Novo Nordisks direktør for markedsadgang, Doug Langa.

»Vi er selvfølgelig kede af, at Jakob Riis stopper. Han har gjort en fremragende indsats gennem sin karriere hos Novo Nordisk, og vi ønsker ham alt det bedste. Vi byder Doug Langa velkommen som vores chef for den nordamerikanske forretning. Dougs erfaring med det amerikanske medicinalmarked, hans lederevne og erfaring inden for markedsadgang, gør ham til en naturlig efterfølger for Jakob Riis,« udtaler bestyrelsesformand for Novo Nordisk, Göran Ando.

Jakob Riis fortsætter hos Novo Nordisk i en periode for at sikre en glidende overgang.

Doug Langa kom til Novo Nordisk i 2011 som direktør for managed markets fra en stilling som direktør for Payer Marketing hos britiske GlaxoSmithKline. Før det har Doug Langa tilbragt hovedparten af sin karriere hos amerikanske Johnson & Johnson, og har mere end 25 års erfaring i medicinal- og medicoindustrien.

Hvad Jakob Riis skal lave, når overdragelsesforretningen er overstået, er ikke oplyst.

Berlingske arbejder på at få kommentarer fra Jakob Riis, som i øjeblikket befinder sig i USA.