Volkswagen løfter overskud med stærkt salg af Audi og Porsche

Porsche og Audi har solgt mange biler i de første tre måneder af 2015, og det har været med til at sikre dets ejer, den tyske bilkoncern Volkswagen, en overraskende stor fremgang i årets første tre måneder.

Porsche og Audi har solgt mange biler i de første tre måneder af 2015, og det har været med til at sikre dets ejer, den tyske bilkoncern Volkswagen, en overraskende stor fremgang i årets første tre måneder. ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER STEFFEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Volkswagen opnåede i første kvartal en driftsindtjening, EBITDA, på 3,3 mia. euro, hvilket var et stykke over forventningen i analytikerkorpset, der havde sigtet efter et overskud på 3,14 mia. euro, skriver Bloomberg News. I forhold til samme periode sidste år er der tale om en fremgang på 13,8 pct.

Resultatet kom i mål på baggrund af en omsætning, der steg til 50,5 mia. euro fra 47,8 mia. euro i samme periode sidste år.

Audi-brandet leverede 6,1 pct. flere biler i forhold til samme periode i sidste år, hvilket løftede driftsoverskuddet i forretningen med 7,7 pct. til 1,4 mia. euro.

Endnu større var fremgangen i Porsche-brandet, hvor antallet af leverede biler steg med 32 pct. i forhold til første kvartal i fjor, hvilket var med til at sikre et pænt løft i Porsches driftsindtjening, der steg med 9,6 pct. til 765 mio. euro.

Volkswagen-aktien stiger med 0,6 pct. til 241,65 euro på børsen i Frankfurt.

/ritzau/FINANS