Vognmandsfirma kæmper for fragtruten fra Aarhus

Danmarks største vognmandsfirma Frode Laursen fra Vitten ved Hinnerup kæmper en indædt kamp for at redde fragtruten Aarhus Kalundborg.

Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fortæller DR Østjylland.

Firmaet har skrevet til alle trafikordførere i Folketinget og opfordrer andre virksomheder til at gøre det samme.

- Motorvejssystemet ned over Fyn kommer til at sande til i biler. Det kommer til at koste en halv time ekstra at komme over Fyn, når alle lastbilerne fra Aarhus-Kalundborgruten skal ud på vejene, siger direktør Thorkild Andersen.

Han vil gerne have politikerne til enten at sætte prisen ned på Storebælt for at redde fragtruten. Eller også støtte ruten som en konsekvens af Storebæltsforliget, der sagde, at der skal være en færgerute på tværs af landet.

Læs også:

Vognmand kendte sine begrænsninger og fik succes

Flere danske lastbiler udflages

Men ingen af mulighederne dur, siger næstformanden i Folketingets trafikudvalg, den konservative Henriette Kjær.

- Det vil bare gå ud over andre transportvirksomheder, end de, der brugte færgeruten, hvis taksterne sættes op på Storebælt, siger Henriette Kjær.

- Der vil stadig være både Molslinien og Spodsbjerg Taars, som færgeruter på tværs af landet, for det ville være ulovligt at give statsstøtte til en privat færgerute.

Den manglende politiske vilje får stor erhvervsmæssig konsekvens for blandt andet Øst- og Nordjylland, siger Thorkild Andersen

- Ingen logistikvirksomheder eller transporttungevirksomheder vil placere sig i Aarhus og nordfor fremover, Sønderjylland, Fyn og Trekantsområdet er bedre, siger Thorkild Andersen.

Vognmandsfirmaet Frode Laursen vil flytte en del af sin terminal i Vitten til Vejle-området, hvis Aarhus Kalundborg-ruten lukker

Henriette Kjær opfordrer de private vognmænd og Molslinien til at enes om højere fragtrater og på den måde sørge for, at Aarhus og Kalundborg-ruten kan overleve.

Læs også:

Politi fanger dieseltyv midt om natten