Vietnam vil genforhandle bryggeriaftale med Carlsberg

Carlsbergs vietnamesiske partner, Habeco, er ifølge meldinger i lokale medier interesseret i at kunne få nye partnere ind i butikken. Det kræver en genforhandling af aftalen mellem Carlsberg og det vietnamesiske bryggeri med base i hovedstaden Hanoi.

Carlsbergs vietnamesiske partner, Habeco, er ifølge meldinger i lokale medier interesseret i at kunne få nye partnere ind i butikken. Fold sammen
Læs mere
Foto: KHAM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske bryggeri ejer i dag lidt over 17 pct. af aktierne i ellers statsejede Habeco, der er en af de største ølproducenter i Vietnam. Samtidig har Carlsberg ret til at øge sin ejerandel til omkring 30 pct. samt vetoret over nye storaktionærer i Habeco.

Det er angiveligt den vietnamesiske stats ønske om at sælge aktier i Habeco, der gør, at staten vil genforhandle aftalen med Carlsberg. Det skriver magasinet Dau Tu Chung Khoan med henvisning til en anonym kilde i landets handels- og industriministerium, rapporterer Bloomberg News.

En genforhandling vil kunne åbne op for nye "strategiske partnere", altså medejere, i Habeco ud over Carlsberg, skriver magasinet.

»Vi har heller ingen kommentarer til disse rygter,« siger pressechef i Carlsberg Kasper Elbjørn til Ritzau Finans.

Han påpeger, at der har løbet og løber mange rygter om Habeco og Carlsberg.

»Vi venter, som vi har gjort i årevis, på en afklaring i Vietnam«, siger han. Carlsberg har længe villet øge sin andel af Habeco til omkring 30 pct

Tidligere har den vietnamesiske stat gjort det klart, at den vil af med alle aktier i både Habeco og det større Sabeco-bryggeri løbet af 2016 og 2017.

Carlsberg har tidligere været rygtet på vej til at øge sin Habeco-ejerandel, både i 2013 og 2015. Danskerne nægtede også den gang at kommentere meldingerne direkte men medgav, at Carlsberg har en strategi om at opnå bestemmende indflydelse i de bryggerier, det er delejer i.