Vestas og Siemens valgt til gigantisk amerikansk vindudbygning

Det amerikanske energiselskab Southern Power er gået sammen med vindparkudvikleren Renewable Energy Systems Americas (RES) om udvikling og konstruktion af ti vindmølleprojekter med en samlet kapacitet på omkring 3 gigawatt.

Foto: SØREN BIDSTRUP

Selskabet har desuden indgået aftale med både Siemens og Vestas om mølleleverancerne til projekterne, som skal opstilles mellem 2018 og 2020. Det fremgår af en meddelelse fra Southern Power fra i fredags.

Af meddelelsen fremgår det endvidere, at møllebestillingerne fra de to selskaber har sikret selskabet adgang til den amerikanske PTC-ordning til de pågældende projekter.

Vestas annoncerede i december hele 31 ordrer, hvoraf 17 var til USA. På hovedparten af de amerikanske bestillinger var det ordrer på komponenter, hvor projektudviklere indgik tilstrækkeligt store kontrakter til, at de kom over den grænse på 5 pct. af investeringssummen, som myndighederne krævede for at kvalificere projekter til PTC-ordningen før den første nedtrapning af ordningens værdi per 1. januar 2017.

Herefter har kunderne fire år til at gennemføre projekterne, og at dømme efter meddelelsen fra Southern Power er tidshorisonten for opsætningerne i deres aftale med RES de sidste tre år - altså 2018, 2019 og 2020. Aftalen med Southern Power må formodes at være omfattet af en af de kontrakter, som Vestas annoncerede i december, hvor navnet på kunden ikke blev oplyst.

/ritzau/FINANS