Vestas efter USA's brud med klimaaftale: Vindenergi står stadig stærkt

Selv om Vestas helst havde set, at præsident Donald Trump ville fastholde USA i klimaaftalen fra Paris, så får det ikke den danske vindmølleproducent til at ryste på hånden.

Arkivfoto. Selv om Vestas helst havde set, at præsident Donald Trump ville fastholde USA i klimaaftalen fra Paris, så får det ikke den danske vindmølleproducent til at ryste på hånden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Dueholm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en skriftlig kommentar påpeger Morten Dyrholm, kommunikations- og marketingdirektør i Vestas, at der stadig er opbakning til den ambitiøse klimaaftale, der blev indgået i 2015 i den franske hovedstad mellem 195 lande.

»Det ville selvsagt være at foretrække, at USA fortsat var med i Paris-aftalen, men aftalen fortsat nyder bred støtte på tværs af kloden, samtidig med at investeringer i vindenergi i dag drevet af, at det giver mening rent økonomisk.«

»Af samme årsag støttes vindenergi i USA både på tværs af partiskel og via store investeringer fra Fortune 500-virksomheder og forsyningsselskaber, der ud over økonomiske hensyn også imødekommer forbrugernes ønske om grøn energi,« siger Morten Dyrholm.

Han tilføjer, at vindenergi ikke kun er bæredygtig, men også den billigste form for elektricitet i mange områder af USA, samtidig med at vindenergi står for mere end 100.000 job i 50 stater og genererer milliarder i økonomisk udvikling i vindmølleparkernes lokalområde.

Det var torsdag aften dansk tid, at Donald Trump meddelte planen om at trække USA ud af klimaaftalen. I stedet vil han prøve at genforhandle en ny aftale, hvis det er muligt.

Klimaaftalen går på holde den globale temperaturstigning »et stykke under« to grader celsius i forhold til førindustrielt niveau - og gerne under 1,5 grader, hvis det er muligt. Det skal blandt andet ske ved at skære i CO2-udslippet.

Fredag ser nyheden om USA's udtrædelse af aftalen ud til at sætte sig i Vestas-aktien, der i løbet af eftermiddagen ligger 2,1 pct. lavere til 572 kr.