Vestas-direktør: Paris-aftale et stort skridt i den rigtige retning

Den historiske klimaaftale, som netop er blevet vedtaget på klimatopmødet i Paris, vækker ikke overraskende stor glæde hos den danske vindmølleproducent Vestas, som venter, at aftalen vil have en positiv effekt på selskabets markeder på lang sigt.

Foto: FRANCOIS GUILLOT. Klimaaftalen, som blev indgået i Paris ved COP21, vækker stor glæde hos Vestas.
Læs mere
Fold sammen

»Aftalen, som blev indgået i Paris, er et stort skridt i den rigtige retning og vil medvirke til, at det momentum, som vindenergi og andre bæredygtige energiløsninger har opbygget de seneste par år, kan fortsætte og dermed styrke det eksisterende fundament for bæredygtige investeringer,« siger Morten Dyrholm, Vestas' vicepræsident for Public Affairs.

Derudover vurderer han, at aftalens indhold om for eksempel de enkelte landes klimaplaner, den øgede gennemsigtighed og obligatorisk opdatering hvert femte år i stedet for tiende år er med til at skabe den stabilitet og tillid, som er nødvendig for at sikre fremskridt på lang sigt.

»Det er derfor også vores opfattelse, at aftalen på den lange bane vil bidrage positivt til Vestas, vindenergi og andre former for bæredygtige løsninger, men at aftalen ikke vil komme til udtryk i vores forretning på den korte bane,« siger Morten Dyrholm.

Investorerne er også begejstrede over klimaaftalen og har mandag middag handlet Vestas-aktien op i toppen af det danske C20 Cap-indeks med en stigning på 2,8 pct. til 453 kr. Af andre danske selskaber, der leverer klimavenlige løsninger, stiger Novozymes 1,5 pct. til 324 kr., mens Rockwool stiger 4,3 pct. til 940 kr.