Vestas' bestyrelse under beskydning fra investorer

Vestas' ledelse vil ved onsdagens generalforsamling blive mødet af en gruppe utilfredse investorer, der vil kritisere ledelsen for at have undladt at oplyse markedet om, at selskabet finansierede kundernes køb af vindmøller for at nedbringe lagerbeholdningen.

Vestas' ledelse vil ved onsdagens generalforsamling blive mødet af en gruppe utilfredse investorer, der vil kritisere ledelsen for at have undladt at oplyse markedet om, at selskabet finansierede kundernes køb af vindmøller for at nedbringe lagerbeholdningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

Årsagen til den hårde kritik er afsløringer af Vestas' finansiering af projektselskabers køb af vindmøller, som udgjorde 6,8 mia. kr. af deres omsætning i 2009-2012 ifølge Pwc. Dertil har Vestas betalt 320 mio. kr. i kommission for overhovedet at få aftalerne i stand. I nogle tilfælde har projektselskaberne desuden været knyttet til tidligere Vestas-chefer.

- Efter jeres afsløringer er der ikke længere tvivl om, at Vestas har finansieret egne kunder uden at informere børsmarkedet om det. Det er mildest talt en dubiøs praksis, siger Deminor-partner Erik Bomans til Børsen.

Dette er ikke første gang Deminor har forsøgt at få yderligere indsigt i Vestas' ageren i denne sag. I 2013 anbefalede Vestas-bestyrelsen aktionærerne at stemme nej til Deminors forslag om dybere granskning af opkøbene. Deminor har også sagsøgt den tidligere ledelse, anført af Ditlev Engel og Bent Carlsen, for 70 mio. kr. i erstatning.

- De nye oplysninger gør, at vi i stigende grad bliver overbeviste om, at Vestas bevidst har skabt fiktive salg for at få nedbragt varelagrene, og i så fald er det mere end blot et brud på regnskabsreglerne. Så taler vi simpelthen om regnskabssvindel, lyder anklagen fra Deminor-partner Erik Bomans over for Børsen.