Advokat: Fyret Vestas-direktør kan smile over forlig

Ifølge Henrik Nørremarks advokat Finn Schwarz, har Henrik Nørremark god grund til at være tilfreds med det forlig, han i sidste uge indgik med sin tidligere arbejdsgiver Vestas.

Henrik Nørremark. Arkivfoto2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: bt-jga
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Noget tyder på, at tidligere finansdirektør i Vestas kom ud af sit forlig med vindmøllevirksomheden med skindet på næsen. I hvert fald siger den tidligere direktørs advokat Finn Schwarz, at han »smiler stort« over forliget.

Det skriver Børsen.

Henrik Nørremark blev fyret i Vestas i februar 2012, på baggrund af et indisk vindmølleprojekt »Project Dragon,« der har kostet Vestas over 140 millioner kroner. I september samme år fratager virksomheden Henrik Nørremarks fratrædelsesbonus, og Nørremark vælger efterfølgende at stævne sin tidligere arbejdsgiver.

Formålet med det famøse Project Dragon skulle angiveligt have været at opkøbe kinesiske vindmøller gennem et indisk selskab for at undersøge de konkurrerende kinesiske vindmøller. En del af striden er gået på, om Henrik Nørremark handlede alene, eller om resten af Vestas-ledelsen var bekendt med det hemmelige projekt.

I torsdags blev der så sat et punktum i striden, da Henrik Nørremark og Vestas nåede frem til et forlig, hvis detaljer ikke er kendt af offentligheden. Til Børsen siger Henrik Nørremarks advokat Finn Schwarz dog, at han og klienten har god grund til at smile.

Henrik Nørremarks krav var da heller ikke til at tage fejl af. Udover tabte lønindtægter og renter på henholdsvis 8,5 og 1,8 millioner, krævede Henrik Nørremark også 1 million for tort fra vindmøllevirksomheden. Dertil kommer aktieoptioner fra 2010, 2011 og 2012. De løber i alt op i 18 til 24 millioner kroner skriver Børsen.

Medregnet tabte bonusser løb Henrik Nørremarks samlede krav altså op i 30 til 36 millioner kroner. Det endelige forlig er ikke offentligt kendt.