Vestager holder øje med telegiganter

EUs konkurrencekommisær, Margrethe Vestager, langer ud efter Europas telegiganter.

EU's konkurrencekommisær, Margrethe Vestager, langer ud efter Europas telegiganter. Fold sammen
Læs mere
Foto: VINCENT KESSLER

EU's konkurrencekommisær, Margrethe Vestager, langer ud efter Europas telegiganter. Det sker, ovenpå at der de seneste to år har været en stigende tendens til virksomhedsovertagelser, der har reduceret det samlede antal af udbydere i Europa, hvilket igen har presset priserne på telefoni op.

Det skriver Financial Times.

I sidste uge var Margrethe Vestager blandt andet med til at sætte en stopper for fusionen af skandinaviske TeliaSonera og Telenor, og dermed formåede hun at afværge fusionen af de to største teleudbydere i Norden, som ellers tilsammen ville dominere markedet med en andel på 80 pct.

EU har tidligere været kendt som liberal i forbindelse med lignende sager i Tyskland, Østrig og Irland, hvor teleudbydere har haft held med at fusionere på trods af national regulativ modstand. Ifølge Financial Times består problemet delvist i, at de store overtagelser skaber et marked med begrænset adgang for nye virksomheder, hvilket forværrer konkurrencevilkårene betydeligt.

Margrethe Vestager burde ifølge Financial Times nu vende sit skeptiske øje mod Storbritannien, hvor CK Hutchisons planlagte fusion mellem netværket 3 og Telefonicas O2 tangerer i samme retning som sagen om TeliaSonera og Telenor.

TV: Telegiganter dropper fusionsplaner