Under to millioner har fastnettelefon

TDC befæster positionen som landets største mobilselskab.

Sådan ser den ud, en ægte fastnettelefon. Nu har abonnenttallet rundet en negativ milepæl og er under to millioner. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Fastnettelefonen bliver mere og mere upopulær. Nu har under to millioner danske hjem og virksomheder fastnetabonnement hos TDC, der ejer det danske fastnet.

Med udgangen af marts havde 1,94 millioner et fastnetabonnement. Det er 4,7 procent færre end for et år siden. Fastnettet er TDCs kerneforretning, og TDC forsøger derfor på alle måder at sikre brug af det landsdækkende telenet, som også lægger linier til Internet-forbindelser.

Mange af de frafaldne fastnetabonnenter tilbydes i stedet såkaldt IP-telefoni, altså mulighed for at ringe via Internet-forbindelsen fra sin almindelige fastnettelefon.

10 procent flere mobilkunder

Antallet af mobilkunder er på et år steget med 10,2 procent og har nu 3,37 millioner mobilabonnenter, hvilket befæster TDCs position som det ubestridt største mobilselskab.

235.000 kunder har valgt mobilt bredbånd hos TDC - trådløs Internet-adgang fra en avanceret mobiltelefon eller en bærbar PC med mobilmodem.

YouSee - det tidligere TDC Kabel-TV - øger ligeledes kundetallet til nu 1,27 millioner, hvilket er 8,8 procent flere end for et år siden. Heraf har de 144.000 valgt den udvidede, digitale TV-pakke, YouSee Plus.