Fortsat fremgang for TDC

Landets største teleselskab tjener flere penge. (Senest opdateret kl. 8.18)

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks største teleselskab, TDC, melder sig i ringekoret med moderat fremgang.

TDC øgede i januar-marts omsætningen i Norden med 0,8 procent men hentede til genæld 4,5 procent mere i sit schweiziske datterselskab, som i øjeblikket blokerer for et salg af hele TDC-koncernen.

TDC omsatte i første kvartal for 9.062 millioner kroner mod 8.899 millioner for et år siden, mens driftsresultatet (EBITDA) steg med 8,1 procent til 3.345 millioner kroner.

Godt fra start

»TDC er derfor kommet godt fra start i 2010, og forventningerne til året bekræftes således,« siger koncernchef Henrik Poulsen.

TDC forventer en vækst i omsætningen på en-tre procent i år og et tre-fire procent højere resultat før afskrivninger (EBITDA).

TDC-koncernen har alt i alt fået 544.000 nye kunder, heraf de 489.000 i Danmark. Sammenlagt har TDC 11,7 millioner kunder. Samsalget af telefoni, TV og Internet er med til at trække nye kunder til. Desuden trækker mobilt bredbånd - trådløs Internet-adgang fra en avanceret mobiltelefon eller en bærbar PC med mobilmodem - godt, ligesom mange flere TV-kunder og et større forbrug pr. kunde bidrager til den øgede omsætning.

TDC er Danmarks største på fastnet, mobiltelefoni, bredbånd og kabel-TV.

Uventede problemer i Schweiz

TDC formår fortsat at have en stor pengestrøm fra driften i Norden. Til gengæld går det ikke så godt for driftskapitalen i Sunrise i Schweiz. De schweiziske konkurrencemyndigheder spændte for få uger siden ben for planen om at frasælge Sunrise til franske France Télécom. Det skulle have bibragt TDCs ejere - i hovedsagen fem britisk-amerikanske kapitalfonde - 11 milliarder kroner og dermed have gjort selve TDC klar til videresalg. Kapitalfondene købte TDC i 2005 og ejer 87,9 procent af aktierne.