TDC-chef klar til at fortsætte alene

Mislykket milliardfusion er ikke altafgørende, siger koncernchef, som dog vil bruge endnu et par uger på at afgøre, hvad der skal ske.

TDCs koncernchef, Henrik Poulsen, er klar til at fortsætte i Schweiz, hvis fusionen med franske Orange ikke bliver til noget. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TDC er klar til at fortsætte alene i Schweiz, hvis en milliardhandel falder til jorden.

Det siger TDCs koncernchef, Henrik Poulsen, til Business.dk men slår samtidig fast, at TDC agter at bruge de kommende uger til at beslutte sig endeligt for, om de schweiziske myndigheders afvisning af en fusion med France Télécoms Orange skal ankes.

»Det er to meget forskellige scenarier. Vi synes, at der var lagt op til en god fusion, men vi er også komfortable ved at fortsætte ejerskabet, alene fordi vi er inde i en god gænge i Schweiz,« siger Henrik Poulsen.

Tænketid udnyttes

Konkurrencemyndighederne afviste 23. april, at France Télécom kunne købe det TDC-ejede Sunrise for 11 milliarder kroner og TDC dermed trække sig ud af Schweiz og sætte punktum for alle frasalg uden for Norden.

Ankefristen udløber om et par uger.

France Télécom har tilkendegivet, at man agter at anke?

»Det så jeg godt, at man regner med at gøre. Jeg tror nok, at vi vil bruge et par uger på at komme til en endelig konklusion, så jeg vil ikke udtale mig om nu, hvad vi gør. Vi vurderer situationen, og det er ekstremt glædeligt, at Sunrise lige nu har momentum og heldigvis går godt,« konstaterer Henrik Poulsen.

Spærrer for salg af selve TDC

Afvisningen satte en kæp i hjulet for det planlagte videresalg af selve TDC-koncernen, som er blevet trimmet betragteligt, siden fem britisk-amerikanske kapitalfonde i 2005 købte teleselskabet for det, der dengang var Europas største handel af sin art. Fondene ejer i dag lige under 88 procent af aktierne i TDC og har siden solgt samtlige TDCs udenlandske aktiviteter fra med undtagelse af de nordiske.

Det var ventet, at fondene måske allerede her i maj ville sælge sin aktiepost og trække sig ud af TDC.

Med dagens aktiekurs ville TDC være 45,3 milliarder kroner værd.