Udbytte til Vestas’ aktionærer efter sejrrigt regnskab

De hårdtprøvede Vestas-aktionærer får nu udbetalt udbytte for første gang i 12 år. Vestas leverede nemlig helt som forventet et gedigent godt 2014-regnskab uden de store overraskelser.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Overraskelsernes tid lader til at være ovre i Vestas. Selskabet leverede i går et regnskab, der lå så godt som snorlige på markedets forventninger, men samtidig en del over de konservative forventninger, som vindmølleproducenten satte op ved årets indgang.

»Jeg synes, det er et ganske fint regnskab. Det lever op til mine og markedets forventninger. Der er en positiv effekt fra nogle særlige poster, men hvis man justerer for det, er det fuldt på linje med markedet,« siger aktieanalytiker i Jyske Bank, Janne Vincent Kjær.

Inden for Vestas egne mure var man også svært godt tilfreds med året 2014 som helhed:

»Man kan ikke være andet end glad, når man ser på, hvad vi fremlægger i dag. Vi ser forbedringer på alle de områder, vi fokuserer på. Vores mål er profitabel vækst, og vi har forbedret vores omsætning, vores bruttomargin og vores EBIT, så jeg synes, det er en god præstation,« sagde Vestas’ finansdirektør, Marika Fredriksson, til Berlingske Business efter regnskabet.

På grund af det flotte regnskab, indstillede bestyrelsen til generalforsamlingen, at man udbetaler udbytte i år på 3,90 kroner pr. aktie.

Det er første gang i 12 år, at Vestas betaler udbytte, og det er tilmed noget mere, end mange havde gættet på.

For analytikerkorpset var det generelt svært at finde hår i Vestas-suppen i dag. Det eneste, der skar lidt i øjnene, var en lavere bruttomargin end ventet, forklarer Sydbanks senioranalytiker Jacob Pedersen:

»En stor del af den overlevering i fjerde kvartal har været til USA. Og man får en lavere pris for en række vindmøller, hvis de er en del af en stor rammeaftale, end hvis man sælger 70 megawatt til Polen,« siger han.

Aktiemarkedet tog dog ikke så pænt imod Vestas, og man sendte aktien ned med 8,5 procent.

Det skyldes dog ikke så meget 2014-resultatet, som det skyldes Vestas’ forventninger til 2015.