Twitter er fem milliarder kr. værd

Twitter, der er en slags SMS-tjeneste på internettet, har nu en værdi på 1 milliard dollar, eller godt 5 milliarder kr., selv om der stadig stort set ikke er indtægter i selskabet. Det er en firdobling af værdien siden februar i år, selv om selskabet kun ventes at generere en omsætning på 2 mio. kr. i indeværende kvartal.

Biz Stone, medgrundlægger af Twitter, kan nu kalde sig mangemillionær, i hvert fald på papiret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mark Ralston / AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sidste år sagde Twitter nej til et købstilbud på en halv milliard dollar fra Facebook, der i stigende grad bliver set som Twitters nærmeste konkurrent.

Nu mener den professionelle investor Insight Venture Partners, at Twitter er en milliard dollar værd, ifølge erhvervsavisen Financial Times.

Prisskiltet er sat på Twitter i forbindelse med at Insight Venture Partners har samlet et konsortium, der har hentet 100 mio. dollar i frisk kapital til Twitter ved at sælge nye aktier.

Det er anden gang i år, at Twitter har fået frisk kapital efter et tidligere aktiesalg, som indbragte selskabet 55 mio. dollar. Så sent som i februar blev værdien af Twitter sat til ca. 250 mio. dollar.

Mange brugere, men få indtægter
Twitter ville oprindeligt hente 50 mio. dollar i det seneste aktiesalg, men interessen fra store professionelle investorer som kapitalforvalteren T. Rowe Price var så massiv, at selskabet besluttede sig til at hente det dobbelte.

Den høje værdi af selskabet hænger sammen med en astronomisk vækst i antallet af brugere, der nu er oppe på 30 millioner, som kan sende tekstbeskeder på op til 140 tegn, på samme måde som en SMS-tjeneste.

Men indtægterne er indtil nu overhovedet ikke fulgt med. Selv om Twitter blev grundlagt i marts 2006, har selskabet i alt 74 ansatte, og omsætningen i indeværende kvartal ventes at blive på 400.000 dollar, eller 2 mio. kr.