TV 2 Play kravler ind i TV-pakker hos Boxer og Stofa

Danmarks næst- og tredjestørste TV-leverandører lægger reklameversionen af TV 2s streamingtjeneste uden direkte TV-kanaler ind i flere af deres TV-pakker.

Alle danske TV-leverandører bygger ekstratjenester ind i deres TV-abonnementer, heriblandt streamingtjenester som Viaplay og TV 2 Play, for at holde på kunderne. Arkivfoto: Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

150.000 TV-kunder hos Danmarks næst- og tredjestørste TV-leverandører, Stofa og Boxer, får i de kommende måneder adgang til TV 2s streamingtjeneste, TV 2 Play, som del af deres TV-abonnement.

Dermed opruster Stofa og Boxer i kampen om at holde på TV-kunderne, på samme måde som konkurrenterne har gjort det. Det TDC-ejede YouSee har bl.a. Netflix og andre streamingtjenester med i flere af sine TV-abonnementer, mens det elselskabsejede Waoo har aftale med Viasat og derfor har streamingtjenesten Viaplay som del af TV-abonnementet, som nu blander klassisk TV og streamingtjenester, heriblandt ofte muligheden for at kunne leje film derudover.

Meningen er at sikre, at det klassiske TV-abonnement, som er TV-leverandørernes hovedindtægtskilde, fortsat er attraktivt. På rekordtid har danskerne dog ændret TV-vaner. Mange opsiger de store TV-pakker til fordel for mindre - og billigere - eller dropper helt TV-abonnementet for i stedet at se film, serier m.m. på streamingtjenester og f.eks. se DRs TV-kanaler, der sendes frit over internetforbindelsen.

Ikke adgang til direkte TV

Stofa og Boxer er begge ejet af energiselskabet SE/Sydenergi. Stofa har omkring 380.000 TV-kunder, Boxer omkring 280.000. Omkring 100.000 Stofa-kunder og 50.000 Boxer-kunder får TV 2 Play på besøg.

TV 2 Plays nye pakke, hvor der vises reklamer før programmerne, som man ikke kan spole forbi, bliver i løbet af oktober en del af Boxers Max-, Mix-, TV 2- og TV 2 Plus-pakker, mens Stofas kunder med den store pakke får adgang fra januar 2019. Det kræver, at man logger ind, når man vil se med. TV 2 Plays basispakke giver ikke adgang til at se TV direkte, men man kan bruge arkivet og se snigpremierer på kommende programmer. I løs vægt koster basispakken med reklamer 39 kroner om måneden i abonnement hos TV 2 selv, og Stofas og Boxers kunder kan købe sig til den reklamefri udgave med rabat.

Det er første gang, at TV 2 Play bygges ind i TV-pakker. TV 2 Play udvider med aftalen sin brugerskare. I forvejen har TV 2 Play aftale med flere teleselskaber, hvor streamingtjenesten er en del af abonnementet.

Ifølge DR-rapporten »Medieudviklingen 2017« brugte 11 procent af danskerne sidste år TV 2 Play mindst en gang om ugen. Det er samme antal som i 2016.