Topchef stopper i Post Danmark

Efter 21 år i spidsen for Post Danmark stopper adm. direktør, Helge Israelsen, i virksomheden. Det sker, når fusionen mellem Post Danmark og svenske Posten AB er gennemført.

Foto: Erik Refner
Det har i lang været kendt, at svenske Posten AB's adm. direktør, Lars G. Nordström, bliver topchef i det fusionerede postselskab. Derimod har Helge Israelsen først nu meddelt, at han stopper helt i Post Danmark.

Helge Israelsen begrunder sin fratræden med, at det er et naturligt tidspunkt pga. gennemførelsen af den store postfusion.

"Jeg har været administrerende direktør for Post Danmark i knap 21 år og har i de sidste 10 år været den postchef med størst anciennitet i Europa. Jeg forlader ikke Post Danmark uden vemod og interesse for virksomhedens fremtid," siger han i en pressemeddelelse.

Helge Israelsen henviser til, at han står til rådighed for koncernledelsen i den kommende tid efter fusionens gennemførelse.

Fusion senere på måneden
Det kommer ikke som den helt store overraskelse, at Helge Israelsen stopper i Post Danmark, da han for længst udmeldte, at han ikke var kandidat til topposten i den fusionerede nordiske postgigant.

Fusionen mellem Post Danmark og svenske Posten AB ventes gennemført senere på måneden. De to postselskaber fusionerer for at skabe et større og mere effektivt selskab, der er konkurrencedygtigt med de helt store europæiske postselskaber.

Postmarkederne i EU skal nemlig liberaliseres inden 2011, hvilket ventes at øge konkurrencen på postmarkedet markant. Det fælles dansk-svenske postselskab får 54.000 medarbejdere og en årlig omsætning på over 35 mia. kr.