TDC tager HBO ind på skærmen

Telegiganten opruster med underholdning - mod betaling - for at holde på TV-kunderne.

Netflix-konkurrenten HBO kommer nu ind - som tillægsabonnement - i TDCs TV-tjenester. Fold sammen
Læs mere

Landets største telekoncern, TDC, opruster nu på TV-siden og vil fra »senere på sommeren« gøre det muligt for TV-kunder hos TDC og kabel-TV-selskabet YouSee at kunne købe adgang til streamingtjenesten HBO Nordic i deres abonnement.

HBO bliver integreret i den TV-pakke, som kunder med TDC TV eller YouSee Plus har. Det er HBO, der står bag de omtalte serier »Game of Thrones« og »True Detective«, ligesom tjenesten tilbyder andre TV-serier, film og dokumentarfilm i konkurrence med den amerikanske streaminggigant Netflix.

TDC kobler HBO Nordic direkte til kundernes sættopboks, og køber man tillægsabonnementet, vil man også kunne se HBOs serier og film på sin mobiltelefon, PC og tavle-PC via TDCs og YouSees mobilapplikationer.

Prisen bliver 69 kroner om måneden for TDC-kunder og 79 kroner for YouSee-kunder.

Flere går ned i TV-pakkestørrelse

Det sker som en oprustning i kampen om TV-kunderne, som i stigende omfang opsiger eller nedgraderer de traditionelle TV-pakker til en mindreudgave og i stedet vælger at købe separate abonnementer på de streamingtjenester, som de har lyst til. Dermed får de via internetforbindelsen adgang til tjenesterne fra netop en telefon, PC eller tavle-PC og kan desuden koble disse til TV-skærmen, så man kan se film og TV-serier her, hvis ens fladskærmsfjernsyn ikke allerede har de indbyggede applikationer til streamingtjenesterne installeret.

TDC har i forvejen gennem sit lavprismobilselskab Telmore HBO med i den særlige Telmore Play-tillægspakke.

I Danmark har også Telia en aftale med HBO Nordic og tilbyder HBO som en af flere valgmuligheder i sine dyrere abonnementer. Andre muligheder er den svenske musikstreamingtjeneste Spotify og lydbogstjenesten Storytel.