Tak for kaffe! Jørgen Vig Knudstorp på vej ind i verdens mest prestigefulde kaffeklub

Danske Jørgen Vig Knudstorp er på vej ind i bestyrelsen i verdens største kaffekæde, Starbucks. Der kommer han i selskab med en række prominente navne.

Portræt af Legos administrerende direktør, Jørgen Vig Knudstorp. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Legos tidligere mangeårige topchef og nuværende bestyrelsesformand, Jørgen Vig Knudstorp, er blevet indstillet til bestyrelsen i et af verdens mest kendte mærker.

Der er tale om kaffegiganten Starbucks, der i en pressemeddelelse roser danskeren for hans unikke indsigt i blandt andet markedsføring og strategi.

»Til Starbucks bestyrelse vil Jørgen Vig Knudstorp give global udøvende lederskabserfaring fra en af verdens mest berømte legetøjsproducenter og genkendelige mærker. Han vil også bringe en dokumenteret innovation og unik indsigt i brand og digital markedsføring, strategi, forbrugerprodukter og internationale forretninger og distribution til bestyrelsen,« skriver Starbucks i meddelelsen.

Jørgen Vig Knudstorp, der var topchef for Lego-koncernen fra oktober 2004 til december 2016, har siden fungeret som bestyrelsesformand for Lego Brand Group, der er det kontrollerende selskab til Lego-koncernen.

Han ser frem til at hjælpe med at udvikle Starbucks yderligere.

»Jeg synes, at Starbucks er virkelig fascinerende og inspirerende på grund af dets høje kvalitetsprodukter og kundeoplevelser, det troværdige mærke, virksomhedens omsorgsfuld tilgang til forbrugere og medarbejdere og ikke mindst den ambitiøse dagsorden om samfundsansvar,« siger Jørgen Vig Knudstorp og fortsætter:

»Starbucks blev grundlagt på en enkel, afgørende idé, og nu er virksomheden vokset til et meget stærkt, innovativt mærke med potentiale til at udvide sin globale tilstedeværelse yderligere. Jeg er meget glad for at være nomineret til at deltage i bestyrelsen og bidrage til den fortsatte udvikling af dette fantastiske selskab.«

Han indstilles til bestyrelsen sammen med to andre prominente erhvervsfolk. Udover Lego-formanden indstilles tidligere forsvarsminister Robert Gates, Rosalind Brewer, chef for det Walmart-ejede Sam's Club, Satya Nadella, chef for Microsoft, samt tidligere topchef for Pepsi Craig E. Weatherup.