Stort TV-salg sender LG i vejret

Mobilproduktionen giver nu igen overskud, selv om salget faldt lidt.

Salget af LGs fladskærmsfjernsyn vokser, og nu giver også mobilproduktionen overskud. Arkivfoto: Kim Hong-Ji, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter mange og lange måneder med udpræget sortsyn ser verdens næststørste TV-producent, sydkoreanske LG, ud til at have fundet opskriften på succes.

LG Electronics fremlagde onsdag morgen et kvartalsregnskab, hvor overskuddet er mere end tredoblet som følge af et stort salg af fladskærms-TV-apparater, ligesom LGs pressede mobilproduktion nu giver - et mindre - overskud.

Overskuddet for januar-marts voksede samlet set til 448 milliarder won (2,21 milliarder kroner) mod 131 milliarder (646 millioner kroner) for et år siden. For tre måneder siden var overskuddet på 23 milliarder won (113 millioner kroner).

LG sad i oktober-december på 13 procent af det globale TV-salg og gør nu klar til at sende et 55 tommer fladskærms-TV med den superbilledskarpe OLED-teknologi på markedet i flere europæiske lande i slutningen af maj. TV-afdelingen næsten fordoblede sit overskud til 217 milliarder won (en milliard kroner) og forventer et endnu større salg.

Efter seks kvartaler i træk med tab lykkedes det igen for LGs mobilafdeling at få et plus, sådan som det første gang skete i julekvartalet. 35 milliarder won (172,7 millioner kroner) blev det på og viser, at LGs fokuserede indsats på at vende succesrigt tilbage på mobilmarkedet ser ud til at fungere.

I alle tilfælde er indtjeningen nu bedre end tidligere, mens salget dog ikke følger med. LG solgte i første kvartal 13,7 millioner telefoner mod 17,7 millioner i det traditionelt vigtige julekvartal, hvor 30 procent af årets salg normalt hentes hjem for teknologiproducenter.

LG har senest sendt sin nye Prada-model på markedet men har også været førende med at bringe helt nye teknologier fra computer- til mobilverdenen via sin Optimus-mobilserie. Det er bare ikke slået godt nok igennem i salgsstatistikkerne.

Men konkurrenterne rykker også. Ligeledes sydkoreanske Samsung ventes i næste uge at lancere afløseren for sin hidtil bedst sælgende telefon nogen sinde, Galaxy S II.

LG blev stiftet i 1958 under navnet Goldstar.