Samsung: Nej, vi køber ikke Blackberry

Andre asiatiske giganter kan dog stadig have fordel af at overtage den pressede Blackberry-telefonproducent.

Blackberry, som hidtil har været erhvervstelefon nummer 1, er presset af andre mærker, men Samsung vil ikke købe selskabet. Foto: Kim Hong-ji, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der står ikke »Blackberry« på den sydkoreanske elektronikgigant Samsungs indkøbsliste, om end den hårdt pressede Blackberry-telefonproducent stadig kan være et godt køb for en asiatisk virksomhed.

Samsung meddelte onsdag, at det ikke er interesseret i at købe hverken selve den canadiske Blackberry-producent Research In Motion (RIM) eller Blackberry-styresystemet. Meldingen kom efter forlydender om, at RIM selv søgte kontakt til Samsung.

Har allerede egen software

Samsung er verdens største producent af smarte mobiltelefoner og er samtidig verdens største producent af Android-telefoner med Googles Android-software, som er den hurtigst voksende mobilsoftware på verdensplan. Samsung har desuden sin egen mobilsoftware, Bada.

RIM stod engang for det ypperste inden for mobiltelefoner til erhvervslivet men har siden lidt under andre mobiltelefoners succes. Det canadiske selskab er dog stadig over ni milliarder dollars værd og kan derfor fortsat være interessant for andre asiatiske storproducenter som sydkoreanske LG Electronics, taiwanske HTC og kinesiske ZTE, fordi de derved ville få fingrene i en platform, som kunne blive helt deres egen og ikke blot være en del af det store Android-marked.

75 procent mindre værd på et år

RIM-aktien dykkede 5,3 procent efter Samsungs melding. På et år er aktien blevet 75 procent mindre værd.

RIM har tidligere afvist internetboghandelen Amazon og andre potentielle købere.