Storbank løfter sig i andet kvartal og sælger brasiliansk enhed

Storbanken HSBC, der er en af Europas største inden for sin branche, er kommet styrket ud af sine første seks måneder i forhold til samme periode et år tidligere.

Sammen med resultaterne for andet kvartal oplyser HSBC, at banken sælger din brasilianske forretningsdel til Banco Bradesco, der er en af de største banker i Brasilien. Fold sammen
Læs mere
Foto: BOBBY YIP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samtidig annoncerer storbanken salget af bankens brasilianske aktiviteter.

Det skriver Bloomberg News.

Resultatet før skat endte i andet kvartal på 13,6 mia. dollar mod 12,3 mia. dollar i samme kvartal året før, fremgår det af den London-baserede banks kvartalsregnskab, der er offentliggjort mandag morgen.

Sammen med resultaterne for andet kvartal oplyser HSBC, at banken sælger din brasilianske forretningsdel til Banco Bradesco, der er en af de største banker i Brasilien. Salget løber op i en værdi af 5,2 mia. dollar, rapporterer Bloomberg News.

Hensigten hos HSBC er at fastholde "en beskeden bankvirksomhed" i Brasilien for at servicere internationale kunder.

 

Bankens administrerende direktør, Stuart Gulliver, har i længere tid arbejdet på forbedre indtjeningen, og i juni afslørede HSBC således en treårig plan, der blandt andet betyder omkring 50.000 afskedigelser. Den mindre medarbejderstab skal reducere bankens årlige omkostninger med op til 5 mia. dollar.