Spin-eksperter i lille tøjaffære

De fleste kender den pinlige situation, der opstår, når man kommer til et selskab og møder en anden person med den samme jakke eller skjorte.

Michael Kristiansen - en ud af tre spineksperter med samme tøjsmag. Arkivfoto: Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Men det hører trods alt til sjældenhederne, at man møder hele tre personer, der fra top til tå er klædt på nøjagtigt samme måde som en selv.

Det var ikke desto mindre, hvad der skete for fire af landets førende eksperter i politisk kommunikation, da de 1. januar skulle vurdere, analysere og debattere statsministerens nytårstale i det seriøse snakke-program 'Deadline' på DR2, skriver Urban.

Programmets vært, Kurt Strand, blev noget overrasket, da han så, at de fire personer, han havde inviteret til at forklare seerne den dybere mening med statsministerens tale, mødte op i nøjagtig ens uniform: Mørk jakke og en lyseblå skjorte uden slips med den øverste knap stående åben.

»Jeg tænkte, at det var da godt nok et pudsigt sammentræf,« fortæller Kurt Strand, der selv havde iført sig en lysebrun jakke og derfor faldt helt udenfor.

»Der er ingen tvivl om, at Kurt Strand var den ringest klædte den aften,« vurderer politisk kommentator på Berlingske Tidende, Thomas Larsen, der lige som de tre andre kommentatorer havde valgt den afdæmpede løsning med lyseblå skjorte og mørk jakke.

Michael Kristiansen, der er tidligere presserådgiver for statsminsteren, har en klar analyse af situationen.

»Regel nummer 1, når man skal i fjernsynet, er, at man klæder sig neutralt, så påklædningen ikke stjæler opmærksomhed fra budskabet. Og helst i farver, der ikke får billedet til at flimre. Det sjove er så, at det har vi alle sammen tænkt,« siger han.

Kilde: Urban