Slut med spil-monopol

Både spillebranchen og Skatteministeriet forventer, at EU-kommissionen i dag vil give grønt lys til en længe ventet liberalisering af spilmarkedet

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Politiken tirsdag.

»Vores klare forventning er en positiv afgørelse, så spilmarkedet åbner 1. januar 2012«, siger Lars Henry Nielsen, kontorchef i Skatteministeriet, til Politiken.

Danske Spil har på papiret monopol på spil i Danmark. Men gennem de seneste 10 år har danskerne kunnet gamble online hos stadig flere udenlandske selskaber. De opererer via små stater som Malta med en skattesats på bare fem procent.

Hvis der nikkes fra Bruxelles i dag, bliver de udenlandske spilleselskaber tvunget til at få licens i Danmark og betale 20 procent af bruttospilleindtægten til statskassen.

I modsat fald får Skatteministeriet muskler til at blokere dem fra internettet og fra at modtage bankoverførsler. Et af de store udenlandske selskaber, Betsafe, forventer også, at liberaliseringen falder på plads i dag:

»Det vil være historisk for den danske spilleindustri, som i 10-15 år har været dybt ureguleret. Danske Spil kommer i konkurrence med en række nye udbydere på det danske marked, og vi får nye kommercielle muligheder«, siger landechef Richardt Funch til Politiken.