Skandale om tysk iPad-klon

Den tyske iPad-klon WeTab fik ros på Amazon. Men direktøren havde selv skrevet de positive anmeldelser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tyske tavlecomputer WeTab blev lanceret i sidste uge som et angreb på Apples iPad. De første anmeldelser er alt andet end positive – der er mange tekniske problemer med computeren, den berøringsfølsomme skærm reagerer langsomt og online-butikken WeTab Market byder mest på tomme hylder.

Så er det heldigt, at WeTab har fået positive anmeldelser af brugerne hos det tyske Amazon, hvor man kan bestille tavlecomputeren.

To Amazon-brugere – en Peter Glaser og en Claudia Kaden – skrev rosende omtaler af WeTab i sidste uge. Så langt, så godt. Peter Glaser er navnet på en kendt it-journalist og forfatter i Tyskland – og hans anbefaling burde være lidt af et kvalitetsstempel.

Men der gik ikke længe, før en blogger fandt ud af, at begge anmeldelser hos Amazon faktisk er skrevet af WeTabs egen direktør, Helmut Hoffer von Ankershoffen. Han har brugt sin egen og sin kones Amazon-konto til at rose sit nye produkt under falsk navn.

Ankershoffen har i mellemtiden indrømmet at han står bag de falske produktomtaler, og han har udsendt en undskyldning. Det har nu fået ham til at træde tilbage midlertidigt som chef for firmaet.

Men spørgsmålet er, om det er nok til at redde tavlecomputeren, som en entusiastisk Ankershoffen stadig omtaler som et ”fantastisk apparat”.

Den rigtige Peter Glaser overvejer nu at tage juridiske skridt mod tablet-producenten.