Telefonselskab udfordrer iPad med legebog

Nu er Research In Motion, skaberen af de storsælgende Blackberry-telefoner, også kommet på banen med en udfordrer til Apples iPad.

Foto: HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er uvist, om den kommer til at hedde legebogen, hvis den kommer til salg i Danmark. Men i Nordamerika lancerede canadiske Research In Motion, RIM, i går deres bud på en Tavle-PC, og døbte den 'Playbook'.

RIM er bedst kendt for de såkaldte BlackBerry-telefoner, der er mindre kendte i Danmark, omend de storsælger i særligt erhvervsegmentet i USA.

Der har længe været rygter om, at en Blackberry-tavle-PC var på vej, ganske som de fleste øvrige elektronikproducenter vil forsøge at få en bid af det gryende marked. Et væld af producenter har annoncereret, at de er på vej med tavle-PCer baseret på Googles Android-system, og Microsoft annoncerede før sommerferien, at der inden længe ville være et væld af Windows-enheder at vælge mellem på Tavle-PC-området.

RIMs Playbook er en del mindre end konkurrenten, Apples iPad, idet den er udstyret med en syv-tommer skærm ligesom den nyligt lancerede tavle-PC fra Samsung.

Selv om der på gårsdagens pressekonference ikke blev delt test-eksemplarer af Playbooken ud, har reaktionerne på maskinen været ganske fine allerede fra første færd. Playbooken forventes på markedet i første del af 2011, og ifølge flere amerikanske medier, vil RIM givetvis forsøge at få momentum i erhvervssegmentet, hvor selskabet i forvejen står stærkt.

Det skal retfærdigvis siges, at navnet Playbook kan have flere betydninger - og således ikke kun henvender sig til barnlige sjæle.