Skagen-fonde får ny dansk direktør

Nogle af investeringsforeningerne med højest afkast, norske Skagen Fondene, har ansat ny dansk direktør.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skagen Fondene med base i Norge har ansat Jens Elkjær, 41 år, som administrerende direktør i Danmark. Fondene har netop fordoblet kapital under forvaltning i Danmark til 2,6 milliarder kroner, og Jens Elkjær får til opgave at fortsætte væksten.

»Vor ambition er at vokse i Danmark og vi er nu kommet et stort skridt nærmere opfyldelse af denne målsætning,« siger Åge Westbø, viceadministrerende direktør i Skagen Fondene.

Jens Elkjær er bankuddannet med HD i finansiering og CBA, og han kommer fra en stilling som sektionsleder i pensionsselskabet Pensams investeringsafdeling.

Skagen Fondene åbnede i december 2006 kontor i København, og danske privatkunder kan skyde penge i fondene gennem ATPs Folkebørsen, Danica Pension, Danske Bank samt direkte på Fondsbørsen.

Desuden skal alle banker placere kundernes penge i fondene, hvis kunderne forlanger det. Men det koster muligvis et ekstra gebyr, hvis fonden ikke findes på bankens hylder i forvejen.

En af de ældste og største fonde i Skagen-gruppen med navnet Global har leveret et årligt gennemsnitligt afkast på 18,9 procent i de seneste tre år, 27 procent i de seneste fem år, og 22 procent i de seneste ti år.