Skæbnen for Novos insulinmiddel afgøres snart

Afgørelsen om, hvorvidt medicingiganten genansøger om godkendelse af insulinet Tresiba i USA, er på trapperne - og det kan blive triumf eller milliardskuffelse.

Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Investorer i Novo Nordisk har kæmpe beløb på spil, da kursværdien kan svinge 100-150 mia. kr. på udfaldet af den igangværende vurdering af Tresiba.

Det skriver Dagbladet Børsen.

- Vi har aktuelt ikke ændret vores position i Novo Nordisk, men overvåger hele tiden positionen. Jeg tror, at at Tresiba kommer på markedet på et tidspunkt. (...) Vi er stadig positive i forhold til den langsigtede investeringscase i Novo Nordisk, men der vil selvfølgelig komme bump på vejen, siger Jesper Langmack, adm. direktør i PFA Kapitalforvaltning.

Storbanken Citi oplyser, at man skal være forberedt på et kursfald på mellem 10-15 pct., såfremt Novo Nordisk vælger at udskyde genansøgningen i USA. En beslutning om at genansøge kan derimod give en børsgevinst på op mod 10 pct. Novo Nordisk har udmeldt, at skæbnenyheden kommer i første halvår, men Citi mener, at den kan komme allerede denne måned.