Voldgiftssag kan koste NNIT 77 millioner

De danske regioner har skrottet en kontrakt med NNIT, hvilket kan koste det nynoterede selskab 77 millioner kroner og gøre det meget svære at lande nye offentlige kontakter i fremtiden.

NNIT blev børsnoteret under stor ståhej for mindre end en uge siden. Nu kommer det frem, at selskabet er blevet droppet af de danske regioner, hvilket kan koste dyrt både økonomisk og i form af muligheden for at opnå fremtidige kontrakter med det offentlige. På billedet er det selskabets ledelse i børsnoteringsøjeblikket. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre år inde i en fire-årig kontrakt er de danske regioner og NNIT røget så meget i totterne på hinanden, at det nu ender med en voldgiftssag, som risikerer at koste selskabet 77 millioner kroner svarende til en tredjedel af driftsresultatet i 2014.

Det skriver Børsen.

Tvisten kommer for dagen mindre end en uge efter, at NNIT blev børsnoteret under stor ståhej og til et kor af aktionærer, som var utilfredse, men kun fordi, de ikke havde fået lov til at købe så mange aktier, som de gerne ville.

Det er selskabet Amgros, som står for alt indkøb  af medicin til sygehusene, som har valgt at droppe samarbejdet med NNIT, men administrerende direktør Flemming Sonne vil ikke give flere oplysninger på grund af den verserende sag.

»Jeg kan bekræfte, at vi har en voldgiftssag med NNIT. Ellers er der ikke så meget at sige,« siger han til Børsen.

Thomas Andersen, partner i Deloitte, der rådgiver virksomheder om it-strategi betegner sagen som »gift for organisationen« og påpeger, at tidligere sager, hvor IT-leverandører er blevet droppet, har betydet, at selskaberne ikke kunne opnå kontrakter med det offentlige i årevis.

Aftale skulle have været med til at åbne døre for NNIT, som ellers henter mere end halvdelen af sin omsætning  fra moderselskabet Novo Nordisk.

Finansdirektør Carsten Krogsgaard, NNIT understreger, at voldgiftssagen er et enkeltstående eksempel.

»Igennem hele NNITs historie har vi indtil denne sag, og siden heller ikke, haft nogen sager som er endt i voldgift. Vi har altid været i stand til at tale med kunden og nå frem til en løsning. Det er selvfølgelig trist, at det ikke er lykkedes her,« siger Carsten Krogsgaard,