Sikkerhedsekspert spår død over e-mails

It. Elektronisk e-post er et mekka for it-kriminielle.

I dag udgør virus, trojanere og orme cirka 80 procent af alle nettrusler. Den mest almindelige måde at sprede disse på er gennem e-mails.

- Det er ikke umuligt at e-mails forsvinder helt som kommunikationsform, siger sikkerhedsekspert David Perry i Trend Micro til Digi.no.

David Perry er en af verdens førende eksperter inde for datasikkerhed, og har arbejdet med dette i mere end 25 år. - Verdens første computervirus hed Elk Cloner og kom i 1982. På det tidspunkt var det først og fremmest unge mennesker, som lavede og spredte ondsindet kode. De ville vise sig frem for andre. Og selv om disse virus skabte meget frygt, var de relativt ufarlige. I dag er de datakriminelle langt mere organiserede og forårsager langt større skade. Virus i dag er lavet for at stjæle dine penge, din identitet og andre sensitive informationer fra en ubeskyttet pc, siger David Perry.

Næsten 80 procent af al e-post er spam. De fleste af disse bliver stoppet av spamfiltre, men en del vil alltid slippe igennem til modtageren. De kriminelle spreder ofte e-post, hvor modtageren bliver bedt om at klikke på et link, som fører dem til en falsk netside. Her bliver de bedt om at opdatere eller given nye informationer for sig. Mange gør dette i den tro, at de er inde på en legitim side, siger Perry. Han opfordrer folk til aldrig at give informationer fra sig eller åbne vedhæftede filer, hvor man ikke er 100 procent sikker på, hvad det er.

Som konsekvens af denne form for svindel, såkaldt phishing, er mange banker og finansinstitutioner stoppet med at bruge e-mails om informationskanal, oplyser Perry ifølge Digi.no: - Selv kriminelle vil stoppe med at bruge e-mails, fordi det ikke længere er en torværdig informationskanal som folk stoler på.

- trichs